Acrylverf Action

Acrylverf kopen bij de Action? Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je meer wilt weten over de acrylverf van de Action. De Action staat namelijk bekend om haar goedkope en tevens erg afwisselende assortiment. Daarnaast legt het bedrijf met name de focus op de inkoop van grote partijen, welke vervolgens verspreid worden aangeboden in meerdere filialen.

Naast het feit dat veel producten maar voor een beperkte tijd worden aangeboden, zijn er ook producten welke redelijk stabiel zijn. De Action acrylverf is hier een voorbeeld van. Het is daarom ook helemaal niet zo gek waarom kunstenaars voor de Action acrylverf kiezen.

Toch wordt deze acrylverf door veel professionele kunstenaars als rotzooi gezien, maar of dit echt waar is? Daarom hieronder meer informatie over de kleuren, kwaliteit en prijzen van de Action acrylverf, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast is deze informatie ook deels gebaseerd op recensies van andere schilders, welke acrylverf van de Action hebben gebruikt.

Voordelige acrylverf kopen

Inhoudsopgave

Kleuren acrylverf Action

De Action verkoopt primaire kleuren en variaties daarop voor maar een paar euro per tube (400 ml). Daarnaast is de acrylverf op de markt gebracht onder de naam ‘Van BLEISWIJCK Holland’. Naast acrylverf  kun je bij de Action ook gewoon kwasten, penselen of schildersdoeken kopen.

In de afbeelding hier rechts zie je acrylverf in verschillende tubes. De tubes hebben qua vorm veel weg van de duurdere merken. Daarnaast kennen deze tubes tien verschillende soorten kleuren waarin deze in de Action winkels worden aangeboden.

Kwaliteit acrylverf Action

De acrylverf van de Action is erg goedkoop, maar betekent dit gelijk ook dat de kwaliteit minder is? Helaas wel! Zo kun je deze verf bijna niet vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Hieronder zal worden uitgelegd waarom de ene verf een betere kwaliteit heeft dan de ander.

Weinig pigment

Allereerst kent de acrylverf van de Action weinig pigment. Dit noemt men ook wel een verf met een lage dekking. Wanneer er sprake is van een lage dekking bevat de verf te weinig pigmentkorrels. Deze korrels zorgen namelijk voor een natuurlijke en volle kleur die niet doorschijnend is. Wanneer je dus acrylverf gebruikt met een lage dekking moet je dus meerdere lagen aanbrengen om hetzelfde resultaat te creëren als bij een kwalitatief betere acrylverf.

De acrylverf van de Action heeft niet alleen weinig pigment, maar ook nog eens pigment van een lage kwaliteit. Dit betekent dat de pigment in de verf kan verkleuren wanneer deze met zonlicht in contact komt. Het is niet exact bekend hoeveel pigment de acrylverf van de Action bevat. Toch geeft de tabel hieronder een mogelijke indicatie van de hoeveelheid pigment in de verf door deze te vergelijken met andere merken.

Merk Pigment
Golden of Artist acrylverf 100%
Amsterdam Expert & ARA 75%
Van Gogh 60%
Amsterdam & Galeria 40%
Action (van Eyck) 20%

Laag bindmiddel

De acrylverf van de Action heeft ook een laag bindmiddel. Een bindmiddel is simpel gezegd een stof die een dunne vloeistof dikker maakt. Deze staat bij de betere acrylverf merken ook wel bekend als ‘acrylcopolymeer’. Daarnaast hoort een goed bindmiddel transparant op te drogen zonder dat deze verkruimelt, vergeelt of plakkerig blijft. Ook voorkomt een goed bindmiddel dat er zowel voor als na het drogen van de verf er kleurverschillen zullen ontstaan. Bij Action acrylverf kan het daarom zo wezen dat de kleur na het opdrogen minder fel zal zijn.

Recensies acrylverf Action

Nu wil je natuurlijk ook weten wat andere kunstenaars van de Action acrylverf vinden. Dit is met name handig om te bepalen of deze acrylverf daadwerkelijk aan jouw voorkeuren zal voldoen. De belangrijkste recensies zijn hieronder weergegeven in een opsomming met voor- en nadelen.

Voordelen van Action verf

  • Goedkoop
  • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
  • Acrylverf voor beginners

Nadelen van Action verf

  • Weinig pigment
  • Lage kwaliteit
  • Lange droogtijd
  • Slecht dekkend
  • Dunne verf

 

Prijs acrylverf Action

De prijs die de Action hanteert voor haar acrylverf is in vergelijking tot andere acrylverf merken zeer voordelig. Dit maakt de Action acrylverf dan ook uitermate geschikt voor beginners en/of kinderen. Ook voor het leren kleuren mengen is het verstandig om voor deze verf te kiezen. Je wilt immers geen dure acrylverf verspillen.

Laten we eens de Action acrylverf vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Twee totaal verschillende soorten acrylverf. Dit is ook goed terug te zien in de prijs, want bij de Action betaal je € 0,35 per 50 ml terwijl de Amsterdam Acrylverf al gauw € 1,60 per 50 ml kost.

Acrylverf Prijs
Zwart € 1,75
Blauw € 1,75
Bruin € 1,75
Geel € 1,75
Wit € 1,75
Groen € 1,75

Conclusie

Het is dus echt een keuze die jezelf moet maken. Voor iedere kunstenaar is het namelijk anders en het maken van eenvoudige schilderijen is dan ook zeker mogelijk met de Action acrylverf. Wil je toch wat meer kwaliteit? Dan zal je toch echt voor een duurdere acrylverf moeten kiezen.

Op zoek naar een voorbeeld van de Action acrylverf? Bekijk deze dan hier. Mocht je een reactie willen achterlaten, dan kan dat met behulp van onderstaand reactieveld.

View Comments

  • Voor het eerst de acrylverf van Action geprobeerd voor een 'buitenschilderij'. Wat blijkt, na een half jaar buiten te hebben gehangen, is het gras van kleur veranderd naar of helemaal vaal of de gele kleur is totaal verdwenen en het 'blauw' van de Amsterdam acrylverf is overgebleven. Balen dus want het was een opdracht! Voor mij is de verf van Action volledig afgekeurd. Ook als je het voor binnen gebruikt en je hangt het leuk op maar de zon schijnt er op.... foetsie met de kleur.

    • Beste A. Hindriks,

      Bedankt voor het delen van je ervaringen m.b.t. de Action acrylverf.

      Met vriendelijke groet,

      Team Acrylverfschilder.nl

      • Ik ben sinds anderhalf jaar bezig met schilderen en heb een redelijke voorraad opgebouwd van verftubes (+-40). Mijn verf collectie bestaat voor 70% uit Action verf en 30% uit Amsterdam verf.
        In het begin deed ik veel "pouring" achtige schilderijen. Ideale verf om mee te starten en kleurenmenging onder te knie te krijgen. Echter, na verloop van tijd merk je dat de Action verf sneller vermengd in een bruine drap, waardoor je schilderij te bruin wordt. Ik merk nu dat ik mij hier steeds meer aan irriteer en de Action verf minder ben gaan toepassen.
        Nu ik meer abstracte schilderijen en portret collages maak, waarbij ik ook werk met verschillende mediums, kwasten etc. ben ik gaan merken dat wanneer ik de Action verf combineer met de Amsterdam verf ook hier wezenlijke verschillen in zitten. De kruispunten van bijvoorbeeld 2-3 kleuren vermengen ook hier snel in bruine drap. Dit zal ongetwijfeld hand in hand gaan met het lage pigment gehalte.
        Voor mijzelf heb ik besloten de Action verf zo snel mogelijk uit te faseren. Hij is perfect om mee te starten, maar na verloop van tijd verwacht je meer van de verf dan hij kan leveren.

      • Ik mis heel erg de kleur bruin van Van Bleiswijck acrylverf. Ik ben er een grootverbruiker van omdat ik als levend standbeeld mijn kostuum met die kleur (Van Dijck) bruin moet verven. Maar nergens meer bruin te verkrijgen. Komt die kleur weer terug en waarom is nou die ene kleur uit het assortiment verdwenen??

        • Ik zelf gebruik veel Bleiswijck verf, kwasten en Bleiswijck matte vernis.
          Ik verf het op klei of plastic. Ik ben heel tevreden over de spullen. De matte vernis is in het begin toch nog wat glanzend. Maar ik laat het even iets opdrogen en ga dan met mijn hand over de vernis heen, zodat die matter wordt. Ik heb ook veel dingen in mijn huis staan waar ik de verf en de vernis heb gebruikt. Na een tijdje merk je dat de vernis steeds matter wordt. Ook over de verf ben ik echt tevreden. Ik gebruik dus niet de schenkdop, maar ik haal de hele dop er af. Als je de schenkdop gebruikt, blijft er vaak verf aan kleven, dat uiteindelijk de dop niet meer goed sluit. En zo blijft de verf lang goed.

    • Beste,

      Ik vindt het opmerkelijk dat u Action verf gebruikt voor een opdracht,kennelijk betaald zonder eerst uit te vinden
      of deze verf wel de door u gestelde kwaliteitsnorm weet te halen.

      • Helaas zal de koper daar ook wel achter komen en zich van te voren beter informeren.
        Jammer dat iemand met dit soort materiaal iets durft te verkopen....
        dat is geen kunst....dat is aanrommelen....

    • Ik heb ook al veel geschilderd met action acryl en later een goede laag vernis er over. Geen probleem met verkleuring!!

      • Heb 5 jaar geleden 8 schilderijen van 122 x 125 op meubelplaat gemaakt met kinderen. Met een beperkt budget moet je op de prijs letten. Goede ondergrond en vernis gegeven en ze hangen nog steeds buiten. Twee in de zon, die zijn wat verkleurd. In het algemeen tevreden. Ben nu bezig met een opdracht van 22 zo'n panelen en gebruik nog steeds Action Acryl!

      • Hallo,
        Mag ik vragen welke vernis je hebt gebruikt.
        met vriendelijke groeten, Angie

      • Helemaal mee eens! Is ook mijn ervaring.Wel heb ik meerere lagen overelkaar heen geverfd.Elke laag goed laten drogen en zo rustig opbouwen.

      • Mijn action acryl gebruikt voor vogelhuisjes. De zon is dan de boosdoener. Na een jaar is het geel helemaal verdwenen, rood bijna weg, groen niet erg stabiel, maar zwart en wit doen het aardig. Ik ga nu over om te her-schilderen met betere acryl zonder zo'n groot pigment probleem. Neemt niet weg dat die Action goedkope acryl enorm veel (kortstondig) pleizier geeft! Leuk om mee te experimenteren.

    • Water verdampt bij warmte. Dus logisch dat het niet geschikt is voor buiten. Daarom zijn ook de tuin en buitenbeitsem op terpentine basis bijv ! Even een tipje om over na de denken dat hoogglans langer goedblijft buiten en de acryl is zijdeglans dus minder duurzaam!

      • onzin; acrylverf voor kunstenaars heeft niets met zijdeglans of hoogglans te maken! acrylverf voor kunstenaars is ook op waterbasis en is meestal droog na een paar uur. Als het goed is gedroogd en je hebt een ECHT GOED MERK gebruikt dan kan het best naar buiten; misschien voor de zekerheid een dunne laag vernis erover. Het is in feite plastic (want acryl) en heeft een andere samenstelling dan de acrylverf voor je voordeur!

      • Dit is wel een heel domme reactie.
        Inderdaad, water verdampt bij verwarming, maar terpentine verdampt nog VEEL sneller

    • Beste A. Hindriks,

      Als u weet dat het een opdracht is, waarom gebruikt u dan goedkope rotzooi, waarin u weet dat er dan ook in dat goedkope verf pigment zit van lage kwaliteit en deze niet voor een 'buitenschilderij' geschikt is. Dan maar de opdrachtgever iets meer laten betalen voor de wat duurdere producten zoals; Talens Amsterdam, van Beek acryl of van schmincke akademie...etc

      Goedkoop is altijd duurkoop..! Ik ben zelf een airbrush artiest, en persoonlijk zal ik nooit deze rotzooi willen gebruiken voor mijn spuiten. Met vriendelijke groet,

      Dennis

  • Ik ben zeer tevreden over de verf van de Action. Ik heb muurschilderingen gemaakt en nu naar 8 jaar zitten ze er nog prachtig op.

    • Hallo Will,

      Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je de Action verf hebt gebruikt voor muurschilderingen.

      Met vriendelijke groet,

      Team Acrylverfschilder.nl

      • Ik heb op gevelsteen, groene acrylverf, van bij jullie.
        Graag een middel om te reinigen.
        Mvg Marleen

      • Bij mij ook. Heb 10 jaar geleden voor school een schilderij op hout gemaakt. Eerst mooie grondlaag en dan maar 1 keer moeten aanbrengen.
        Meestal voor het behoud van schilderijen gebruik ik ook een laagje vernis. Of haarlak bij tekeningen.
        Nog nooit problemen ondervonden met hun verf. Ook niet met de droogtijd of dikte, ik vind het prima!
        Alleen nu gebruik ik het minder en droogt het in het flesje op, tevens omdat ik in het dak woon en dus het hier altijd warm is.

    • Beste Chayin,

      Bedankt voor je reactie. Bij de grotere webwinkels, waaronder Bol.com, kun je goede acrylverf bestellen van merken als Amsterdam en Rembrandt. Daarnaast betaal je maar een paar euro's of helemaal geen verzendkosten. Bezoek ook eens de Golden acrylverf pagina voor meer informatie over dit merk.

      Hopende je hierbij te hebben geholpen.

      Met vriendelijke groet,

      Team Acrylverfschilder.nl

    • Vanbeekart.nl heeft verschillende soorten verf van het merk Golden in het assortiment en de verzendkosten vallen reuze mee.

    • In een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden; bijvoorbeeld DEVA, Vanbeekarts etc. Wel zelf er naar toe gaan. gewoon googelen!!

  • Vindt het niet een hele slechte verf, want heb eigenlijk nooit last van verkleuringen. Misschien door het gebruik maken van vernis in het eindstadium.

  • Ik gebruik zelf dure verf en verf van de Action.

    Die van de Action duren lang om te drogen, en je moet er inderdaad een laag of twee extra over aanbrengen om het dekkend te krijgen. Mijn schilderijen staan nooit onder zonlicht dus daar kan ik niets over zeggen. Ik heb eigenlijk geen klachten over hun producten. Ik vind het zo gaaf dat zij telkens nieuwe producten hebben. Ik kan makkelijk een uur staan kijken en twijfelen over wat ik zou kopen, want ze hebben veel producten voor kunstenaars. Hun A3 papier, penselen, doeken, palletmessen.. Ik verschiet er gewoon van dat ik zoveel geld kwijt raak aan materialen van een dure merk terwijl die van de Action evenveel zijn werk doen.

    Lang leven de Action, zeg ik maar :)

  • Ik gebruik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action en van duurdere merken zoals Derwent, Sakura, Bruynzeel, van Gogh, Talens etc. De materialen van de Action hebben zeker wel een plek hierin.
    Van de Action heb ik ook watercolour verftubes, stapel doosjes met pastelkrijtjes en penselen etc.
    Natuurlijk merk je wel verschil, maar daarom hoeft het nog geen rommel te zijn.

    En laten we duidelijk zijn, ook veel materialen van de dure merken zijn niet kleurecht of goed dekkend. Daar zit ook veel verschil in en niet alles wat duur is, is ook meteen goed of beter.

    Mijn mening is dat het gewoon ligt aan het doeleinde waarvoor je de verf gaat gebruiken. Zo kan een echte kunstenaar zelfs met het goedkoopste nog iets moois maken. Talent zit hem niet in de spullen maar in jezelf!

    • Klopt dat een echte kunstenaar ook van goedkope kwaliteit of slechte kwaliteit mediums een mooi resultaat kan krijgen, maar voor verkoop of in opdracht is in ieder geval de acrylverf en de watercolorverf, tenzij het werk is dat je alleen prints van maakt en origineel ergens in dichte map verblijft. Dan is de verf van Action voor kunst niet geschikt.

  • Ik ben een professioneel kunstenaar en gebruik zowel duurdere merken als de acrylverf van Action. Gebruik het vooral voor grote abstracten, maar gebruik ook afwisselend duurdere verven op hetzelfde werk. Wellicht eerste laag met Action en afmaken met Amsterdam. Geen enkel werk kan in de zon hangen, daar is kunst niet voor bedoeld. Maar ik ben tevreden over de verven van Action. De canvassen zijn leuk voor peuters, maar de kwasten, messen etc. zijn prima.

    • Beste Tao,
      Nu schilder ik niet zo lang. Mijn vraag is:
      u geeft aan dat de canvassen van de Action leuk zijn voor peuters. Van een professioneel kunstschilder (60 jaar ervaring) heb ik vernomen dat zij de canvassen prima vindt ook voor opdrachten. Wat maakt het verschil om een canvas te kopen bij een kunsthandel ?

    • Inderdaad, met de grondlagen en schets kun je het doek al dik in de verf van de Action zetten zodat het er niet schraal en zuinig uitziet. Daarna met kwaliteitsverf detailleren, afwerken en vernissen.

    • Hallo Miriam,

      Bedankt voor je vraag. De van Bleiswijck acrylverf is een verf op waterbasis.

      Met vriendelijke groet,

      Team Acrylverfschilder.nl

    • Wanneer er acryl wordt vermeld is het altijd op waterbasis, dit is alleen een andere naam voor verf op waterbasis.

      • Acrylverf is pigment met een bindmiddel dat oplosbaar is met water.
        Olieverf is pigment met een bindmiddel met drogende olie
        Pigment kan ook met ei worden aangemaakt, of kwark....

        Gebruik je detergent (afwasmiddel of zeep) dan kun je het best mengen.

        Als je maar geen olieverf in de onderlaag gebruikt, omdat deze opzwelt na verloop van tijd, en dan barst de laag erboven die niet meegeeft.

        Als de verf met veel water verdund
        weggezet wordt zakt het pigment naar de bodem, en kun je het bindmiddel weggieten. Naar keuze dan met ei, gelatine, kwark, zonnebloemolie, of andere drogende bindmiddelen gebruiken.

        En nee, geen slaolie want daar kan olijfolie of andere niet drogende olie bijgemengd zijn. Lekker voor sla, maar niet goed voor een schilderijtje.

        groetjes...

  • Zelf heb ik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action gekocht en gebruikt. Het verschil tussen de acrylverven van het merk Amsterdam en die van de Action zijn duidelijk te zien. Zo was de kleur van de Action verf naar een paar jaar minder scherp.

    Maar ja dit is natuurlijk niet verplicht! Je moet zelf weten welk merk je leuk vindt. Voor het maken van een schilderij met mijn kind gebruik ik wel de materialen van Action, maar voor de zaak kies ik het merk Amsterdam.

  • Met duurdere merken heb je vaak ook een slecht resultaat. De aardkleuren van Action scoren goed. Ik gebruik hun Gesso, maar je moet dan wel meerdere lagen opbrengen. Mocht iets dikker zijn. Voor een dubbeltje kan je immers niet op de eerste rij zitten. Maak de kwaliteit iets beter, voor een euro meer heb je meer kopers. Schilderij klaar: afwerken met transparante lak van... de Action.