Merken

Wanneer je acrylverf gaat kopen heb je de keuze uit verschillende soorten acrylverf. Er zijn namelijk meerdere merken acrylverf, welke allemaal weer van elkaar verschillen op basis van prijs en kwaliteit. Hieronder zijn de populairste acrylverf merken kort beschreven, zodat je eenvoudig meerdere acrylverven met elkaar kunt vergelijken.

Inhoudsopgave

Amsterdam

Met de Amsterdam acrylverf krijg je de nodige vrijheid om de mooiste creaties te kunnen maken. Deze acrylverf heeft namelijk een goede hechting, waardoor deze op bijna elke ondergrond is te gebruiken. Dit betekent onder andere ook dat je de acrylverf gewoon kunt mengen met andere materialen. Daarnaast wordt het schilderen met de Amsterdam acrylverf als erg eenvoudig ervaren. Zo zorgt de korte droogtijd ervoor dat je meerdere lagen over elkaar kunt schilderen.

Amsterdam Acrylverf

Talens

Het bedrijf Royal Talens heeft zich gespecialiseerd in schildersbenodigdheden, waardoor zij een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast bestaat de Talens acrylverf al meer dan honderd jaar en is deze door de jaren heen steeds beter geworden. Ook wil het bedrijf Royal Talens kunstenaars inspireren met haar producten en merken. Denk hierbij aan merken als Rembrandt, Van Gogh, Amsterdam en Art Creation.

Talens Acrylverf

Galeria

De Galeria acrylverf is ontwikkeld door het bedrijf Winsor & Newton. Daarnaast gaat het om een studiekwaliteit acrylverf, welke tegen een voordelige prijs wordt aangeboden. Ook kent het Galeria assortiment een kleurenpalet van 60 kleuren. Hierdoor wordt het kleuren mengen een stuk eenvoudiger voor kunstenaars. Overigens kent de Galeria acrylverf meerdere eigenschappen, waardoor deze acrylverf eigenlijk geschikt is voor elke kunstenaar.

Galeria Acrylverf

Van Gogh

Voor zowel beginnende als gevorderde schilders is de Van Gogh acrylverf geschikt. Deze acrylverf kent namelijk een korte droogtijd, maar ook een goede verdunbaarheid. Daarnaast heb je de keuze uit 40 verschillende kleuren. Door de hoge lichtechtheid behouden de kleuren hun kracht en felheid, waardoor deze na het opdrogen van de acrylverf bijna niet veranderen. Met name door de genoemde eigenschappen kan je met de Van Gogh acrylverf leuke effecten en technieken creëren.

Van Gogh Acrylverf

Golden

De Golden acrylverf is van topkwaliteit, omdat deze naast een hoogwaardige acrylbinder bestaat uit pure pigmentkorrels. Daarnaast heeft het merk Golden meerdere soorten acrylverf op de markt gebracht. Denk hierbij aan de Golden Open, Golden Fluid en Golden High Flow. Deze acrylverven verschillen van elkaar op basis van samenstelling. Zo is bijvoorbeeld de Golden High Flow acrylverf erg vloeibaar.

Golden Acrylverf

Ara

Wanneer je de voorkeur hebt voor een professionele acrylverf, dan ben je bij Ara aan het juiste adres. Deze acrylverf is namelijk ontstaan op het Gerrit Rietveld Academie waar meerdere kunstenaars met de Ara acrylverf experimenteerde. Nu wordt de acrylverf geproduceerd door het bedrijf Old Holland Classic Colours, welke is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast bestaat het Ara assortiment uit zowel dekkende als niet-dekkende kleuren.

Ara Acrylverf

Reeves

Het merk Reeves staat bekend om haar voordelige acrylverven. Hierdoor is het merk met name populair bij beginnende kunstenaars, welke de verf gebruiken om ermee te experimenteren. Daarnaast bestaat het assortiment uit 24 standaard kleuren, welke allemaal een hoge lichtechtheid hebben. Hierdoor zullen de kleuren bij opdroging weinig veranderen.

Reeves Acrylverf

16 gedachten aan “Merken”

  1. Hallo Piet,

   Jazeker, zo kun je bij de Blokker en Action acrylverf kopen. De kwaliteit is dan wel minder, maar daar is de prijs ook na. Daarnaast is het wellicht ook verstandig om eens bij hobbywinkels te kijken.

   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 1. Welke acrylverf is het meest pasteus van zichzelf?
  Mijn ervaring is dat acrylcerf ook in combinatie met media die de verf pasteuzer maken toch vaak op het doek weer flink ‘krimpt’.

   1. Hartelijk dank voor het antwoord. Ik schilder nu 10 jaar met Amsterdam expert en wil eigenlijk ‘overstappen’ op Windor&newton. Klopt het dat de droogtijd van de artist serie langer is dan de gemiddelde droogtijd? En wat is het verschil tussen lascaux en W@N?

    1. Dag Malou,

     Bedankt voor je bericht. De verf van Winsor & Newton staat bekend om haar helderheid, duurzaamheid en kleurkracht. Daarnaast gaat het bij de artist serie om een kwalitatieve verf, dus de droogtijd is dan al snel bovengemiddeld. Bekijk hiervoor ook eens deze pagina over de droogtijd. Daarnaast is het mogelijk om de drogingstijd te verlengen met behulp van een acrylverf medium.

     De verschillen tussen Winsor & Newton en Lascaux zijn niet heel groot, het zijn immers beide kwalitatieve verven. Het verschil zit hem dan in het bindmiddel, kleurechtheid en transparantie.

     Veel succes met de verfkeuze.

     Met vriendelijke groet,

     Team Acrylverfschilder.nl

 2. Kun je iets specifieker zijn in de verschillen tussen lascaux en Amesterdam?
  Beiden zijn hoogwaardig, natuurlijke pigmenten en hoge graad van kleurechtheid. Wat is het verschil? Ik heb me namelijk laten uitleggen dat Lascaux kwalitatief hoogwaardiger is.
  Wat is tevens het verschil tussen Amsterdam van Talens en Art Creation?
  Als het kan eveneens iets meer info over Lascaux.
  Hartelijk dank,
  Yvon

 3. Hoi,

  Ik ben opzoek naar een acrylverf die de structuur in mijn beelden niet ‘dichtsmeert’. Daarnaast moet de verf niet verkleuren en moet er een vernis overheen die de zelfde eigenschappen heeft.

  Het liefst een kant en klare kleur zodat ik eerst aan de verf kan wennen voordat ik start met eigen kleuren maken.

  Heeft u, of iemand tips? Ik zie door het grote verfbos de uitweg niet meer :).

  Met vriendelijke groet,
  Diana

  1. Dag Diana,

   Over het algemeen zijn de verven van Talens toereikend. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor de primaire kleuren (rood, geel en blauw).

   Succes!

   Mvg,

   Team Acrylverfschilder.nl

 4. Hallo,
  Ik hoor tegenwoordig ook vaak het merk Lukas. Nu moet ik zeggen dat de prijs ook zeer netjes is. Maar mijn vraag is, is deze verf ook kwalitatief goed. Pigment, lichtechtheid. Zou je deze kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Amsterdam.

 5. Hoi, Ik zou graag mijn broek met acrylverf willen beschilderen. Is Amsterdam acrylverf hier het goede merk voor en zou de broek dan nog in de wasmachine kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *