Acrylverf Action

Acrylverf ActionAcrylverf kopen bij de Action? Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je meer wilt weten over de acrylverf van de Action. De Action staat namelijk bekend om haar goedkope en tevens erg afwisselende assortiment. Daarnaast legt het bedrijf met name de focus op de inkoop van grote partijen, welke vervolgens verspreid worden aangeboden in meerdere filialen.

Naast het feit dat veel producten maar voor een beperkte tijd worden aangeboden, zijn er ook producten welke redelijk stabiel zijn. De Action acrylverf is hier een voorbeeld van. Het is daarom ook helemaal niet zo gek waarom kunstenaars voor de Action acrylverf kiezen.

Toch wordt deze acrylverf door veel professionele kunstenaars als rotzooi gezien, maar of dit echt waar is? Daarom hieronder meer informatie over de kleuren, kwaliteit en prijzen van de Action acrylverf, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast is deze informatie ook deels gebaseerd op recensies van andere schilders, welke acrylverf van de Action hebben gebruikt.

Voordelige acrylverf kopen

Inhoudsopgave

Kleuren acrylverf Action

Kleuren acrylverf ActionDe Action verkoopt primaire kleuren en variaties daarop voor maar een paar euro per tube (400 ml). Daarnaast is de acrylverf op de markt gebracht onder de naam ‘Van BLEISWIJCK Holland’. Naast acrylverf  kun je bij de Action ook gewoon kwasten, penselen of schildersdoeken kopen.

In de afbeelding hier rechts zie je acrylverf in verschillende tubes. De tubes hebben qua vorm veel weg van de duurdere merken. Daarnaast kennen deze tubes tien verschillende soorten kleuren waarin deze in de Action winkels worden aangeboden.

Kwaliteit acrylverf Action

De acrylverf van de Action is erg goedkoop, maar betekent dit gelijk ook dat de kwaliteit minder is? Helaas wel! Zo kun je deze verf bijna niet vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Hieronder zal worden uitgelegd waarom de ene verf een betere kwaliteit heeft dan de ander.

Weinig pigment

Allereerst kent de acrylverf van de Action weinig pigment. Dit noemt men ook wel een verf met een lage dekking. Wanneer er sprake is van een lage dekking bevat de verf te weinig pigmentkorrels. Deze korrels zorgen namelijk voor een natuurlijke en volle kleur die niet doorschijnend is. Wanneer je dus acrylverf gebruikt met een lage dekking moet je dus meerdere lagen aanbrengen om hetzelfde resultaat te creëren als bij een kwalitatief betere acrylverf.

De acrylverf van de Action heeft niet alleen weinig pigment, maar ook nog eens pigment van een lage kwaliteit. Dit betekent dat de pigment in de verf kan verkleuren wanneer deze met zonlicht in contact komt. Het is niet exact bekend hoeveel pigment de acrylverf van de Action bevat. Toch geeft de tabel hieronder een mogelijke indicatie van de hoeveelheid pigment in de verf door deze te vergelijken met andere merken.

Merk Pigment
Golden of Artist acrylverf 100%
Amsterdam Expert & ARA 75%
Van Gogh 60%
Amsterdam & Galeria 40%
Action (van Eyck) 20%

Laag bindmiddel

De acrylverf van de Action heeft ook een laag bindmiddel. Een bindmiddel is simpel gezegd een stof die een dunne vloeistof dikker maakt. Deze staat bij de betere acrylverf merken ook wel bekend als ‘acrylcopolymeer’. Daarnaast hoort een goed bindmiddel transparant op te drogen zonder dat deze verkruimelt, vergeelt of plakkerig blijft. Ook voorkomt een goed bindmiddel dat er zowel voor als na het drogen van de verf er kleurverschillen zullen ontstaan. Bij Action acrylverf kan het daarom zo wezen dat de kleur na het opdrogen minder fel zal zijn.

Recensies acrylverf Action

Nu wil je natuurlijk ook weten wat andere kunstenaars van de Action acrylverf vinden. Dit is met name handig om te bepalen of deze acrylverf daadwerkelijk aan jouw voorkeuren zal voldoen. De belangrijkste recensies zijn hieronder weergegeven in een opsomming met voor- en nadelen.

Voordelen van Action verf

 • Goedkoop
 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • Acrylverf voor beginners

Nadelen van Action verf

 • Weinig pigment
 • Lage kwaliteit
 • Lange droogtijd
 • Slecht dekkend
 • Dunne verf

 

Prijs acrylverf Action

De prijs die de Action hanteert voor haar acrylverf is in vergelijking tot andere acrylverf merken zeer voordelig. Dit maakt de Action acrylverf dan ook uitermate geschikt voor beginners en/of kinderen. Ook voor het leren kleuren mengen is het verstandig om voor deze verf te kiezen. Je wilt immers geen dure acrylverf verspillen.

Laten we eens de Action acrylverf vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Twee totaal verschillende soorten acrylverf. Dit is ook goed terug te zien in de prijs, want bij de Action betaal je € 0,35 per 50 ml terwijl de Amsterdam Acrylverf al gauw € 1,60 per 50 ml kost.

Acrylverf Prijs
Zwart € 1,75
Blauw € 1,75
Bruin € 1,75
Geel € 1,75
Wit € 1,75
Groen € 1,75

Conclusie

Het is dus echt een keuze die jezelf moet maken. Voor iedere kunstenaar is het namelijk anders en het maken van eenvoudige schilderijen is dan ook zeker mogelijk met de Action acrylverf. Wil je toch wat meer kwaliteit? Dan zal je toch echt voor een duurdere acrylverf moeten kiezen.

Op zoek naar een voorbeeld van de Action acrylverf? Bekijk deze dan hier. Mocht je een reactie willen achterlaten, dan kan dat met behulp van onderstaand reactieveld.

126 gedachten aan “Acrylverf Action”

 1. Voor het eerst de acrylverf van Action geprobeerd voor een ‘buitenschilderij’. Wat blijkt, na een half jaar buiten te hebben gehangen, is het gras van kleur veranderd naar of helemaal vaal of de gele kleur is totaal verdwenen en het ‘blauw’ van de Amsterdam acrylverf is overgebleven. Balen dus want het was een opdracht! Voor mij is de verf van Action volledig afgekeurd. Ook als je het voor binnen gebruikt en je hangt het leuk op maar de zon schijnt er op…. foetsie met de kleur.

  1. Beste A. Hindriks,

   Bedankt voor het delen van je ervaringen m.b.t. de Action acrylverf.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

   1. Ik ben sinds anderhalf jaar bezig met schilderen en heb een redelijke voorraad opgebouwd van verftubes (+-40). Mijn verf collectie bestaat voor 70% uit Action verf en 30% uit Amsterdam verf.
    In het begin deed ik veel “pouring” achtige schilderijen. Ideale verf om mee te starten en kleurenmenging onder te knie te krijgen. Echter, na verloop van tijd merk je dat de Action verf sneller vermengd in een bruine drap, waardoor je schilderij te bruin wordt. Ik merk nu dat ik mij hier steeds meer aan irriteer en de Action verf minder ben gaan toepassen.
    Nu ik meer abstracte schilderijen en portret collages maak, waarbij ik ook werk met verschillende mediums, kwasten etc. ben ik gaan merken dat wanneer ik de Action verf combineer met de Amsterdam verf ook hier wezenlijke verschillen in zitten. De kruispunten van bijvoorbeeld 2-3 kleuren vermengen ook hier snel in bruine drap. Dit zal ongetwijfeld hand in hand gaan met het lage pigment gehalte.
    Voor mijzelf heb ik besloten de Action verf zo snel mogelijk uit te faseren. Hij is perfect om mee te starten, maar na verloop van tijd verwacht je meer van de verf dan hij kan leveren.

   2. Ik mis heel erg de kleur bruin van Van Bleiswijck acrylverf. Ik ben er een grootverbruiker van omdat ik als levend standbeeld mijn kostuum met die kleur (Van Dijck) bruin moet verven. Maar nergens meer bruin te verkrijgen. Komt die kleur weer terug en waarom is nou die ene kleur uit het assortiment verdwenen??

    1. Ik zelf gebruik veel Bleiswijck verf, kwasten en Bleiswijck matte vernis.
     Ik verf het op klei of plastic. Ik ben heel tevreden over de spullen. De matte vernis is in het begin toch nog wat glanzend. Maar ik laat het even iets opdrogen en ga dan met mijn hand over de vernis heen, zodat die matter wordt. Ik heb ook veel dingen in mijn huis staan waar ik de verf en de vernis heb gebruikt. Na een tijdje merk je dat de vernis steeds matter wordt. Ook over de verf ben ik echt tevreden. Ik gebruik dus niet de schenkdop, maar ik haal de hele dop er af. Als je de schenkdop gebruikt, blijft er vaak verf aan kleven, dat uiteindelijk de dop niet meer goed sluit. En zo blijft de verf lang goed.

  2. Beste,

   Ik vindt het opmerkelijk dat u Action verf gebruikt voor een opdracht,kennelijk betaald zonder eerst uit te vinden
   of deze verf wel de door u gestelde kwaliteitsnorm weet te halen.

   1. Helaas zal de koper daar ook wel achter komen en zich van te voren beter informeren.
    Jammer dat iemand met dit soort materiaal iets durft te verkopen….
    dat is geen kunst….dat is aanrommelen….

   1. Heb 5 jaar geleden 8 schilderijen van 122 x 125 op meubelplaat gemaakt met kinderen. Met een beperkt budget moet je op de prijs letten. Goede ondergrond en vernis gegeven en ze hangen nog steeds buiten. Twee in de zon, die zijn wat verkleurd. In het algemeen tevreden. Ben nu bezig met een opdracht van 22 zo’n panelen en gebruik nog steeds Action Acryl!

   2. Mijn action acryl gebruikt voor vogelhuisjes. De zon is dan de boosdoener. Na een jaar is het geel helemaal verdwenen, rood bijna weg, groen niet erg stabiel, maar zwart en wit doen het aardig. Ik ga nu over om te her-schilderen met betere acryl zonder zo’n groot pigment probleem. Neemt niet weg dat die Action goedkope acryl enorm veel (kortstondig) pleizier geeft! Leuk om mee te experimenteren.

  3. Water verdampt bij warmte. Dus logisch dat het niet geschikt is voor buiten. Daarom zijn ook de tuin en buitenbeitsem op terpentine basis bijv ! Even een tipje om over na de denken dat hoogglans langer goedblijft buiten en de acryl is zijdeglans dus minder duurzaam!

   1. onzin; acrylverf voor kunstenaars heeft niets met zijdeglans of hoogglans te maken! acrylverf voor kunstenaars is ook op waterbasis en is meestal droog na een paar uur. Als het goed is gedroogd en je hebt een ECHT GOED MERK gebruikt dan kan het best naar buiten; misschien voor de zekerheid een dunne laag vernis erover. Het is in feite plastic (want acryl) en heeft een andere samenstelling dan de acrylverf voor je voordeur!

  4. Beste A. Hindriks,

   Als u weet dat het een opdracht is, waarom gebruikt u dan goedkope rotzooi, waarin u weet dat er dan ook in dat goedkope verf pigment zit van lage kwaliteit en deze niet voor een ‘buitenschilderij’ geschikt is. Dan maar de opdrachtgever iets meer laten betalen voor de wat duurdere producten zoals; Talens Amsterdam, van Beek acryl of van schmincke akademie…etc

   Goedkoop is altijd duurkoop..! Ik ben zelf een airbrush artiest, en persoonlijk zal ik nooit deze rotzooi willen gebruiken voor mijn spuiten. Met vriendelijke groet,

   Dennis

  1. Hallo Will,

   Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je de Action verf hebt gebruikt voor muurschilderingen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

   1. Bij mij ook. Heb 10 jaar geleden voor school een schilderij op hout gemaakt. Eerst mooie grondlaag en dan maar 1 keer moeten aanbrengen.
    Meestal voor het behoud van schilderijen gebruik ik ook een laagje vernis. Of haarlak bij tekeningen.
    Nog nooit problemen ondervonden met hun verf. Ook niet met de droogtijd of dikte, ik vind het prima!
    Alleen nu gebruik ik het minder en droogt het in het flesje op, tevens omdat ik in het dak woon en dus het hier altijd warm is.

  1. Beste Chayin,

   Bedankt voor je reactie. Bij de grotere webwinkels, waaronder Bol.com, kun je goede acrylverf bestellen van merken als Amsterdam en Rembrandt. Daarnaast betaal je maar een paar euro’s of helemaal geen verzendkosten. Bezoek ook eens de Golden acrylverf pagina voor meer informatie over dit merk.

   Hopende je hierbij te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 2. Vindt het niet een hele slechte verf, want heb eigenlijk nooit last van verkleuringen. Misschien door het gebruik maken van vernis in het eindstadium.

 3. Ik gebruik zelf dure verf en verf van de Action.

  Die van de Action duren lang om te drogen, en je moet er inderdaad een laag of twee extra over aanbrengen om het dekkend te krijgen. Mijn schilderijen staan nooit onder zonlicht dus daar kan ik niets over zeggen. Ik heb eigenlijk geen klachten over hun producten. Ik vind het zo gaaf dat zij telkens nieuwe producten hebben. Ik kan makkelijk een uur staan kijken en twijfelen over wat ik zou kopen, want ze hebben veel producten voor kunstenaars. Hun A3 papier, penselen, doeken, palletmessen.. Ik verschiet er gewoon van dat ik zoveel geld kwijt raak aan materialen van een dure merk terwijl die van de Action evenveel zijn werk doen.

  Lang leven de Action, zeg ik maar 🙂

 4. Ik gebruik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action en van duurdere merken zoals Derwent, Sakura, Bruynzeel, van Gogh, Talens etc. De materialen van de Action hebben zeker wel een plek hierin.
  Van de Action heb ik ook watercolour verftubes, stapel doosjes met pastelkrijtjes en penselen etc.
  Natuurlijk merk je wel verschil, maar daarom hoeft het nog geen rommel te zijn.

  En laten we duidelijk zijn, ook veel materialen van de dure merken zijn niet kleurecht of goed dekkend. Daar zit ook veel verschil in en niet alles wat duur is, is ook meteen goed of beter.

  Mijn mening is dat het gewoon ligt aan het doeleinde waarvoor je de verf gaat gebruiken. Zo kan een echte kunstenaar zelfs met het goedkoopste nog iets moois maken. Talent zit hem niet in de spullen maar in jezelf!

  1. Klopt dat een echte kunstenaar ook van goedkope kwaliteit of slechte kwaliteit mediums een mooi resultaat kan krijgen, maar voor verkoop of in opdracht is in ieder geval de acrylverf en de watercolorverf, tenzij het werk is dat je alleen prints van maakt en origineel ergens in dichte map verblijft. Dan is de verf van Action voor kunst niet geschikt.

 5. Ik ben een professioneel kunstenaar en gebruik zowel duurdere merken als de acrylverf van Action. Gebruik het vooral voor grote abstracten, maar gebruik ook afwisselend duurdere verven op hetzelfde werk. Wellicht eerste laag met Action en afmaken met Amsterdam. Geen enkel werk kan in de zon hangen, daar is kunst niet voor bedoeld. Maar ik ben tevreden over de verven van Action. De canvassen zijn leuk voor peuters, maar de kwasten, messen etc. zijn prima.

  1. Beste Tao,
   Nu schilder ik niet zo lang. Mijn vraag is:
   u geeft aan dat de canvassen van de Action leuk zijn voor peuters. Van een professioneel kunstschilder (60 jaar ervaring) heb ik vernomen dat zij de canvassen prima vindt ook voor opdrachten. Wat maakt het verschil om een canvas te kopen bij een kunsthandel ?

  2. Inderdaad, met de grondlagen en schets kun je het doek al dik in de verf van de Action zetten zodat het er niet schraal en zuinig uitziet. Daarna met kwaliteitsverf detailleren, afwerken en vernissen.

  1. Hallo Miriam,

   Bedankt voor je vraag. De van Bleiswijck acrylverf is een verf op waterbasis.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

   1. Acrylverf is pigment met een bindmiddel dat oplosbaar is met water.
    Olieverf is pigment met een bindmiddel met drogende olie
    Pigment kan ook met ei worden aangemaakt, of kwark….

    Gebruik je detergent (afwasmiddel of zeep) dan kun je het best mengen.

    Als je maar geen olieverf in de onderlaag gebruikt, omdat deze opzwelt na verloop van tijd, en dan barst de laag erboven die niet meegeeft.

    Als de verf met veel water verdund
    weggezet wordt zakt het pigment naar de bodem, en kun je het bindmiddel weggieten. Naar keuze dan met ei, gelatine, kwark, zonnebloemolie, of andere drogende bindmiddelen gebruiken.

    En nee, geen slaolie want daar kan olijfolie of andere niet drogende olie bijgemengd zijn. Lekker voor sla, maar niet goed voor een schilderijtje.

    groetjes…

 6. Zelf heb ik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action gekocht en gebruikt. Het verschil tussen de acrylverven van het merk Amsterdam en die van de Action zijn duidelijk te zien. Zo was de kleur van de Action verf naar een paar jaar minder scherp.

  Maar ja dit is natuurlijk niet verplicht! Je moet zelf weten welk merk je leuk vindt. Voor het maken van een schilderij met mijn kind gebruik ik wel de materialen van Action, maar voor de zaak kies ik het merk Amsterdam.

 7. Met duurdere merken heb je vaak ook een slecht resultaat. De aardkleuren van Action scoren goed. Ik gebruik hun Gesso, maar je moet dan wel meerdere lagen opbrengen. Mocht iets dikker zijn. Voor een dubbeltje kan je immers niet op de eerste rij zitten. Maak de kwaliteit iets beter, voor een euro meer heb je meer kopers. Schilderij klaar: afwerken met transparante lak van… de Action.

 8. Ik maak terrein voor tabletop wargames en voor mij is de actionverf perfect. Het laat zich uitstekend mengen met filler, plamuur, houtlijm en latex. Borden die ik 2 jaar geleden gemaakt heb zijn nogsteeds perfect van kleur. De verf is super stevig. En in combo met gesso voorziet het polystyrene van n nagelharde coating. Het is goed te mengen met zand, koffiedik en chinchilla dust.

  Ik ben er dol op. De liters vliegen er hier doorheen.

  Het kan natuurlijk niet tippen aan Vallejo of armypainter. Maar ik ga uiteraard geen verf van 40 euro de liter in terrein verwerken.

  1. Hallo Falco,

   Bedankt voor je reactie! Bedankt voor je uitgebreide beschrijving waar je de verf voor toepast.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 9. Hallo,

  Na even zoeken op het internet kwam ik op deze site terecht, mijn vraag is namelijk: Hoe gebruik je de acrylic varnish? Ik ben namelijk aan het experimenteren met glas verf waarbij ik ook weer de Action verf gebruik, maar ik wil ook graag een beschermend laagje aanbrengen, vanwege het feit dat ik alles ook schoon wil maken. Moet ik het eerst aanbrengen of daarna?

  Groetjes

  1. Hallo Irene,

   Bedankt voor je reactie. Wij van Acrylverfschilder.nl zijn een informatieve website en verkopen zelf geen verf van de Action. Het aanbrengen van een beschermende laag gebeurt in de meeste gevallen daarna (zelfde als bij vernish).

   Hopende je hierbij te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 10. Uit principe komt dat ene merk wat hier nogal aangeprijsd word, dus echt mijn winkelwagen niet in.

  Met een verf genaamd A******** is het doek al gedoemd om te mislukken.

 11. Om een beetje te experimenteren ben ik gaan schilderen met verf van de Action. Het drogen en dekken vind ik niet zo’n probleem, maar wel de kleurintensiteit. De kleuren zijn erg dof, zodat mijn schilderijen nogal doods zijn. Ik heb er een gevernist, maar dat vind ik nog lelijker. Dus wat mij betreft, leuke verf om te knutselen en te experimenteren, maar niet geschikt voor het serieuze werk.

  1. Klopt bij mij ook erg dof! En de vernis van de Action vond ik in eerste instantie ook erg lelijk, totdat ik ergens las dat je de vernissen, gloss en mat ,kunt mengen en zo gradaties van meer of minder glans kunt krijgen. Ik doe nu een eerste laag van 50% gloss en 50% mat gemengd, gevolgd door een laag alleen met mat. Dat geeft een goed glad eiglans oppervlak. De kleuren komen dan aardig terug, maar de scherpte is wel iets minder. Zoals het was toen het nog nat was, is helaas niet terug te krijgen in mijn wilde werk.

  1. Beste Barry,

   Bedankt voor je reactie. Op de volgende pagina vind je hier meer informatie over: droogtijd. Wanneer je de verf met dikke lagen aanbrengt op het doek zal deze minder snel opdrogen. Tevens speelt de ondergrond als zowel de omgeving een belangrijke rol. Het is daarom verstandig om het reeds gemaakte schilderij naar een droge omgeving te verplaatsen. Je kunt ook een föhn gebruiken, maar dan is de kans groot dat de verf gaat barsten.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 12. Hoeveel acrylverf heb je nodig voor een schilderij van 100 x 75? heb nog nooit geschilderd en wil het een keer gaan proberen. Bijvoorbeeld 5 kleuren die dan nog gemengd kunnen worden.

  Bij voorbaat dank,

  P.W.

  1. Beste Petra,

   Bedankt voor je bericht. In dit geval is het verstandig om voor 5 tubes (100 ml per stuk) te kiezen. Hierbij kun je het beste kiezen voor een goedkope variant acrylverf, omdat je als beginnende schilder waarschijnlijk eerst gaat experimenteren. Mocht je vaker gaan schilderen, dan zijn flacons (500 ml) weer geschikter.

   Voor het mengen van de verf zelf kun je het beste gewoon water gebruiken.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

  2. Begin met een kleiner doek dat is beter te overzien ; bijvoorbeeld 70x 50; Neem verf van een ECHT goed merk (studiekwaliteit) in de kleuren, geel, cyaan en magenta en ook titaanwit. meer heb je niet nodig zwart kun je zelf maken en is dan veel mooier. Lees boeken over kleuren mengen en schilderstechnieken.
   Eerst nadenken wat je ermee wilt; we kunnen niet allemaal Rembrandt zijn!

  1. Hallo Kees,

   Bedankt voor je reactie. Volgens mij aan de achterkant in de hoeken. Hierdoor kun je het doek meer op spanning brengen.

   Indien iemand anders een betere oplossing weet, laat het gerust weten.

   Hopende je hierbij te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 13. Ik heb op canvasdoek van de Action geschilderd met acrylverf (van Bleiswijck) voor een doek op het terras- om een spierwitte muur te bedekken. In 3 lagen gewerkt, verdund met wat water. Zeer geslaagd. Ik ben dik tevreden. Hoe lang het ’s zomers goed blijft, weet ik nog niet, maar je kunt het snel wat bijwerken.
  Voor mijn doel was het goed (goedkoop doek en verf). Voor een opdracht zou ik meer kwaliteit nemen en doorberekenen.

 14. Eigenaardig, ik verf met deze acryl voederplanken en nestkastjes, die hangen al méér dan een jaar buiten in weer en wind (en zon) en ik zie nog geen kleuverschil. Misschien omdat ik er ook nog action spuitvernis heb overgedaan?

  1. Hallo Dirk,

   Dat kan inderdaad één van de redenen zijn waarom er geen kleurverschillen te zien zijn. Des te beter voor jou!

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

  2. Beste dirk ( of iemand die het weet ), u spreekt dus van hout te verven , enig idee welke oppervlakte u kan beschilderen met een tube van 250 ml , alsook de spuitvernis ?. Zet u eerst een grondlaag of gewoon zorgen dat het hout stofvrij en eens opgeschuurd is . Het zijn 4 houten schijven van 75 cm doorsnee die ik een kleur wil geven , die buiten moeten staan. Ook andere ideeen welkom

 15. De mate van verkleuring heeft te maken met de zuurgraad van de verf. Ik zou gaarne van de verschillende merken de zuurgraad willen weten. Ik gebruik op dit moment verf van de action met de binder van ara (= zuurvrij). Voorheen galeria met ara.

 16. Ik vind de acrylverf van Action zeer goede studieverf. Je moet niet kijken naar een beetje verf, want het is goedkoop. Het is een plezier ermee te werken. Op een avond schilder ik met deze verf een 4 tal portretten in de academie. Zo kan je je ontwikkelen. Deze verf ondersteunt zeer goed het leerproces. Je kan deze ook mengen met een iets betere verf om een nog beter resultaat te creëren. Ik raad aan deze verf te kopen. Wil je nadien op bestelling iets schilderen, dan kun je beter verf met meer pigment aanschaffen. Succes!

 17. Ik schilder al jaren met Amsterdam acrylverf en ben daar zeer tevreden over. Laatst toch een tube( rode oker) bij de Action gekocht, maar na één keer gebruiken weggelegd in de hobbydoos voor de kleinkinderen. Het dekt totaal niet.

  Op mijn schildercursus wordt ook verf van de Action gebruikt (we hoeven dus zelf gaan materiaal mee te nemen, wat ontzettend handig is) en het viel mij daar ook al vaker op dat de kleuren niet goed dekken en dof opdrogen. Volgens de lerares dekken sommige kleuren, van welk merk dan ook, moeilijker en moet je meerdere lagen aanbrengen. Toch nog even op het internet gezocht en op deze website terecht gekomen…

 18. Het is inderdaad zo dat ook van de duurdere merken sommige kleuren meer en sommige minder dekken. Net zoals titaan wit dekt en de zink wit niet, hier meng je dus mee. Met de niet dekkende kleuren kan je dus glaceren (laag over laag met glacis). Verder gebruik ik alle kwaliteiten door elkaar en inderdaad vernissen maar dat is ook nodig voor het uv filter. De doeken zijn alleen een no go tenzij voor studie opdrachten.

 19. Ik gebruik witte acrylverf van Action om de muren van de woonkamer te verven.
  Het dekt goed, mits je het niet met water gaat mengen.
  Geen geknoei, je hoeft niets af te dekken.
  Een aantal jaren geleden heeft een kennis van mij dit ook gedaan en is nog steeds tevreden.

 20. Ik snap niet dat jullie allemaal denken 40 euro te betalen voor betere acrylverf. Bij van Beek is er altijd wel een aanbieding. Nu zijn de Amsterdam acrylverfen maar 5 euro. @Casper Als het met duurdere acrylverf geen beter resultaat kan krijgen moet je maar bij die goedkope troep blijven want dan kan je niet schilderen.

  Die gesso gebruik ik ook weleens als ik platzak ben, maar ben toch altijd bang dat over een paar jaar het hele schilderij van het doek valt. Die doeken koop ik ook niet meer, die spilramen staan altijd schots en scheef. Je kan het beste gewoon zelf opspannen want aan een goed opgespannen doek betaal je je ook helemaal scheel. Zo moeilijk is opspannen niet als je tenminste handen hebt. Als je geen canvas kan betalen span je gewoon je oude dekbedovertrek op.

  Hupsakee, paar lagen Gesso eroverheen, kan je weer lekker kwakken. Weetje, het is leuk als je een leek of kleurenblind bent. Maar een beetje zelf respecterende schilder koopt verf waar wel pigmenten in zitten en wat misschien het decennium overleefd. Overigens zijn die synthetische kwasten van de Action prima, ze vallen misschien een keer van het stokje af maar dan spuit je gewoon even wat montagekit in het gaatje en douw je het stokje er weer in. Heb je aan die kwast een vriend voor het leven. Wel goed schoonmaken! Heb respect voor je spullen en ze zullen je sturen.

 21. Alle reacties gaan over de kleuren.. Ik gebruik Amsterdam acrylic, maar titaanwit is zo snel op..
  Men vertelde me dat je duurdere verf niet mag mengen met de titaanwit van Action…
  Klopt dit? Het gaat immers niet om de dekking, etc… wel om het mengen om kleuren lichter te maken.

  1. Hallo Ine,

   Het beste antwoord hierop is: gewoon lekker gaan experimenteren. Over het algemeen wordt het afgeraden, vanwege de textuur en hoeveelheid pigmentkorrels etc. Maar je weet maar nooit. Daarnaast kun je de hoeveelheid van de Amsterdam acrylverf ook laten toenemen met behulp van een medium.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan horen wij het graag. Ook als het gelukt is natuurlijk 😉

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 22. Ik kan me helemaal indenken dat de niet beginner een acrylverf neemt die een pigmentatie en dekking heeft om een beter resultaat te kunnen krijgen. Echter het resultaat heeft voor een ieder zijn eigen emotie en belevenis. Een maand geleden ben ik begonnen om te gaan schilderen na een hele periode geen kwast of potlood te hebben aangeraakt. In het verleden veel schilderijen gemaakt in de stijl van Bob Ross’. Nu besmet geraakt door een neef om met acrylverf te gaan schilderen. Waar kan je beter voor heel weinig geld nu verf en canvasdoeken halen. Juis bij de Action. Veel technieken proberen me eigen te maken zoals swipe en porring acrylic painting. Nu zo’n 50 doeken verder blijf ik nog steeds de Action verf gebruiken naast de betere merken Amsterdam, Talens en In Art Americana. Het vernissen van de doeken adviseer ik een ieder voor het behoud van het schilderij. Ik blijf mijn canvasdoeken kopen bij de Action , de verf is voor wat ik heb willen doen en proberen uitermate geschikt en kost je een schijntje voor het plezier dat je hebt om te gaan schilderen.

 23. Hallo team,

  Bij het zoeken naar acrylverdunner ivm. experimenteren met acrylgieten kwam ik terecht op jullie site en werd blij verrrast door de duidelijke no-nonsens informatie. Chapeau! Ga zo door!

  Groet,
  Karin.

 24. Bedankt voor die interessante beoordeling.
  Action verkoopt (ten minste) twee verschillende merken acrylverf.

  Het merk “Artist & Co”, vermeld in uw conclusie (de link in “Kijk deze dan hier”). Dat merk is gemaakt in China.

  Het merk “Van Bleiswijck”, dat u hebt beoordeeld. Die is gemaakt in Nederland door Havo, die ook zijn eigen merk maakt: “Creall – Studio Acrylics”.

 25. Sinds 8 maanden gebruik de acryl verf van action. Ik heb hier geen problemen, droogtijd ca. 2uur. Ik bewerk het doek van de action eerst met een primer, daarna het schilderwerk.. Na ongeveer een dag zet ik het schilderij in vernislak. Ook heb ik schilderijtjes gemaakt goed afgelakt met vernis, tot opheden geen probleem met verkleuring (hangen in de zon buiten ca.7maanden) ik ben tevreden over de acrylverf van action.

 26. Ik ben ontzettend tevreden met acrylverf van de action. Ik schilder heel veel voor mijzelf en ook met mijn kleinkinderen. Het is goedkoop en ook goed, ook buiten blijft het prima.
  Ik ben dus heel erg tevreden.

  Gr. joke

 27. Ik gebruik de Action acrylverf op de gelliplate. De dure, zoals Golden, geven hierbij lang niet zo goed resultaat als de goedkope verf van de Action. Raar maar waar en ik hoor dat van meerdere mixed media-collega’s…:-)

 28. soms is de verf van Action nogal “vloeibaar” en als ik een werkje maar met lagen over mekaar aan te brengen krijg ik bij het afschrapen geen mooi resultaat.
  Hoe kan ik die verf dan dikker maken?

  1. Je kunt de verf een beetje laten opdrogen.

   Het bindmiddel in de verf van de Action is helaas van mindere kwaliteit. Dus dat is lastig op te lossen.

 29. Heb al heel mooi werk verricht met de acrylverf van action+medium voor acrylpouring.Heel mooie resultaten en kleuren en heel vloeiend.

 30. Ik merk ook dat de kwaliteit van de dekking en verwerking ligt aan de kleur(pigmenten) Zi vind ik zelf de groen van Action minder mooi dan de blauw.
  Tijdje geleden acrylverf van Louvre gekocht (prijs tussen Action en Amsterdam) en hiervan is de oranje echt “bagger” maar de goud en mint (Veronese groen) juist super! Ik gebruik de verf trouwens voor dot-painten! En ik heb ook goede ervaring met de spuitvernis van Action!

 31. Al een paar maanden ben ik aan het acrylgieten. De verf van de action vind ik persoonlijk erg geschikt. Ook het pouringmedium van de Action. Dat is in verhouding tot anderen minstens 4x goedkoper.
  Bij het gieten breng je een dikke laag aan die in 5-7 dagen droogt. Het is mij nog niet opgevallen dat er minder pigmenten in zitten.
  Voor een beginner echt een aanrader. MAAR, ik moet er wel bij zeggen dat ik nog niet weet hoe de verf zich op lange termijn houdt.
  De matte vernis (kleine flesjes) vind ik niet goed. Bij een dikke laag scheurt de vernis bij het opdrogen. Zonde van je werk.

 32. Beste Acrylverfschilder,

  Graag zou ik iets willen vragen. Ik ben op zoek naar een kleurenkaart van de acrylverven van de Action. Ik wil nl. graag (ivm mixed media) weten voor ik de verf gebruik of hij dekkend/half dekkend of transparant is. Bij de Amsterdam verf kun je dit op de flesjes zien dmv vierkantjes.. Kunt u mij zeggen hoe dit werkt bij de Action verf?
  Ik hoor het heel graag, Alvast bedankt, Mariëlle

 33. Acrylverf van de Action is Top! ik ben zeer tevreden😊Goed dekkend en echt niet slechter dan AmsterdamXXX waar de verf veel duurder is; helaas met Neon verf een ander verhaal…slecht dekkend waardoor je dit meerdere malen moet aanbrengen, maar mijn ervaring met Neon kleuren of je minder of meer geld uitgeeft, het blijft slecht dekkend en laat strepen achter..das jammer!😕misschien iemand een tip?😜

 34. Hallo,

  Ik ben op zoek naar de Canvas (Action-Van Bleiswijck) 20 x 20 – 3D.
  Deze zijn al geruime tijd niet meer op voorraad. Enkel de grote 29 x 29 of andere maten.
  Kan ik deze in grote aantallen ergens bij de hoofdleverancier bestellen ?
  Alvast bedankt voor de hulp.

 35. Action acryl is goed mengbaar maar heeft inderdaad merkbaar minder pigment dan de betere merken. Op sommige oppervlakken kruimelt het en dekt het slecht. Door de oppervlakken wat op te duwen heb je hier al minder last van. Vaak met 3 a 4 lagen dekt vrijwel iedere kleur. Prima materiaal voor de hobby projectjes

 36. Mariëlle,
  Zelf gebruik ik allerlei soorten en merken verf daarom heb ik zelf een kleurkaart gemaakt en kan ik in een oogopslag zien welke kleur het best past bij mijn “onderhanden werk”

 37. Zoals je bij muziek kunt vinden dat met een plastic blokfluit kwalitatief even goed Bach te spelen is als met een instrument van duizend euro, kun je bij schilderen ook vinden dat alle verf even goed is. Als voor jou rood rood is en je verschil in diepte van kleur niet kunt onderscheiden, dan heeft het weinig zin om in duurdere verf te investeren. Als je dat wel kunt, zou je mogelijk voor olieverf kiezen.
  Tip: probeer bij goedkope verf eens paars te krijgen door rood en blauw te mengen…..

 38. Beste, heel tevreden van deze verf maar nu met het corona kan ik hem nergens vinden .weten jullie waar ik hem online kan bestellen. Omdat action dat niet heeft .hopelijk kan iemand mij ermee helpen mvg Jessica

 39. Ik schilder al ruim 10 jaar en gebruik vanwege de prijs Action verf. Ook schilderijen van meer dan vijf jaar oud zijn nog prima van kleur, zeker als er een laag vernis over heen is. Prima voor de hobbyist. Inmiddels ben ik zover dat ik schilderijen wil gaan verkopen. Om die reden ga ik overstappen op een duurder professioneel merk, zodat ik mijn klanten kwaliteit kan bieden en daar vind ik de Action dan weer niet goed genoeg voor

 40. Hallo allemaal,

  Help!

  Ik ben begonnen met verven met acrylverf van de Action op dik papier. Het begon als ontspanning en uitprobeersel maar dit heeft geresulteerd in twee hele mooie werken voor familieleden. Het zijn twee portretten en de achtergrond is wit van het papier gebleven. Ik wil beide portretten graag inlijsten. Ik kom er nu wel achter dat op papier verven niet ideaal is. Het ging bobbelen omdat het te vochtig werd. De werken zijn echter wel heel erg mooi geworden en wil de kwaliteit graag zo goed mogelijk behouden. Moet ik om de kleur te beschermen vernissen?(mat of glans vernis van de action) moet ik hierbij alleen de geverfde delen bestrijken? Kan de kleur verdwijnen als ik niet vernis? Kan vernis de kleur aantasten (kunnen de witte stukken acryl verf geler worden?)

  Dit zijn misschien een beetje domme vragen maar ben slechts een beginner en ben bang dat ik het verpest of dat mijn familieleden niet lang kunnen genieten van het werk.

  Bedankt alvast 🙂

  Groeten,

  Denise

 41. Ik schilder alleen met Enamel verf van Humbrol voor mijn projecten.(geen schilderijen maar houten schepen. Die moeten jaren lang strak in de lak staan en van zeer goede kwaliteit zijn omdat ik ze soms ook verkoop. En ik wil geen rommel leveren).
  Kwasten kopen we soms bij de Action maar een goed penceel kopen we liever bij een speciaalzaak.
  Maar mijn vriendin schildert met Amstedam acrylverf. Mooie verf die strak opdroogt.
  Nu is mijn dochter ook met schilderen begonnen en heeft Action verf gekocht van haar zakgeld.
  Als.de verf opgedroogd is zie je heel duidelijk verschil tussen Action en Amstedam verf.
  Ik vergeleek het met… of je er met een schuurpapier korrel 800 overheen bent gegaan.
  Droogt heel licht op papier en op doek lijkt het wel of het erin gezogen wordt.

 42. Ik ben amateurschilder, met zo’n 3 schilderijtjes/ jr. Een jaar of 10 geleden overgestapt van olieverf naar acryl. Het is lastiger te verwerken dan olieverf gezien de snelle droogtijd; het droogt snel vlekkerig op. In mijn situatie is wat minder pigment en wat tragere droogtijd slechts een plus. Ik gebruik Action vernis ter bescherming en heb binnenskamers nog nooit verkleuring gezien, ook niet na 10 jaar.

 43. Ik had problemen met mijn distributieriem en ook problemen in mijn relatie. Dankzij action acrylverf heb ik zowel mijn distributie als mijn vrouw een nieuwe kleur gegeven. Het viel me op dat ik enkele kilo’s kwijt was en mijn relatie op en top was geworden.

 44. Beste lezer,
  Ja, ook ik ben op deze site uitgekomen omdat ik zo’n kleine tube-set van Action gekocht heb en me afvraag OF ik eigenlijk verf gekocht heb. Ik ben helemaal geen schilder maar ik wilde tijdens deze lockdown gewoon wat gaan freubelen met terracotta bloempotten verven en er bijvoorbeeld bloemetjes op te schilderen. Wat een teleurstelling want de verf pakt niet, hecht niet, het is één waterige substantie. Ik heb alle potten nu in de basiskleur zwart kunnen verven en ik daar heb ik vernis op gedaan. Uiteindelijk zou ik toch nog graag bloemetjes erop willen zetten maar ik denk dat dat dan iets voor het voorjaar wordt, wanneer een speciaalzaak hopelijk weer open is… of heeft er iemand de ‘gouden tip’ voor me? (bijvoorbeeld dat ik compleet de verkeerde soort verf gebruikt heb ofzo… ) Groeten, Danielle

 45. voor verven of inkleuren van keramiek, gips, hars, et cetera is V.Bleischwijck me goed bevallen. Turquoise dekte als een tierelier, rood pakte zelfs zonder grondverf, lichtgroen moest meteen tweemaal opnieuw dat merkte ik direct, maar goud deed helemaal niets..dat vond ik erg vreemd. Die zat ook in een tube met ’n verzegelde schenkuiteinde en de verf was opvallend dun. Is die goudvariant alleen voor glanseffecten? In plaats van goud heb ik met goud+rood+geel een schitterende amberkleur gemengd, maar als ik goud alleen neem kan kijk ik er zo doorheen? Hebben jullie de metaaltinten al uitgeprobeerd?

 46. Hallo, ik ben sinds een paar weken begonnen met acryl gieten. Vind het erg leuk om te doen. Ik gebruik dus de acryl verf van de Action, eerst maar eens kijken of ik het leuk blijf vinden. Nu wil ik een schilderij vernissen, met vernis van de Action. Moet ik dit eerst nog verdunnen of kan ik dit zo gebruiken? Hoe graag van een van jullie. Alvast dank je wel.
  Groet Mariëtte

 47. Heel jammer dat het bruin niet meer in het assortiment zit. Ik was een mega gebruiker van dit kleur, het heeft een roest effect en ik gebruik het voor vanalles en nog wat.
  Kan ik het nog ergens vinden?
  Hopelijk gauw weer in de handel.
  grtn, francine

 48. Ik lees hier vaak dat “echte kunstenaars” geen actionverf gebruiken. In mijn ogen ben je een echte kunstenaar als je je materiaal kent en weet waar je het voor kan gebruiken. Als ik werk maak dat in een keer goed moet zijn. Dus met verdikte verf dan werk ik nooit met de action verf. Maar als ik werk maak waarvan ik weet dat er nog genoeg lagen overheen gaan, waarom zou ik dan voor de schetsfase/ opzetfase dure verf gebruiken?

 49. Even een vraagje.
  Kan je over de acrylic vernis gloss van de Action weer gewoon schilderen met de acryl verf?
  Ik kan nergens op het web een antwoord vinden.

 50. Ik verf vrij veel en gebruik ondere andere graag de verf van de action. De acrylverftubes zijn goed, absoluut vergeleken met andere merken in dezelfde prijscategorie, maar kan zich de laatste jaren ook meten met wat duurdere merken.

  Acrylverf is uiteindelijk een binnenverf, verkleuring kan ontstaan door de zon of door hitte. Dit proces kan je vertragen met een blanke lak. De action verkoopt deze in spuitbussen, dat is een makkelijke afwerking voor iets dat buiten hangt.
  Ik heb bijvoorbeeld vorige maand een koets beschilderd met actionverf, eerst hun multiprimer (blik) en daarna kleur uit de tubes. Ik heb het afgewerkt met bootlak van de gamma op terpentinebasis in de hoop dat het zeker een jaar of 8 houdt.

  Ook over hun blikken acrylverf ben ik tevreden, vooral hun multiprimer is echt prima. Pakt op vanalles, geeft veel grip. Heeft me nog niet een keer teleurgesteld. De gekleurde verven uit de blikken hebben vaak te weinig pigment, waardoor het niet lekker dekt. Maar als je iets wilt opfrissen dat al ongeveer in de eindkleur is, zijn ze zeker geschikt. Dit geldt ook voor de buitenlak op terpentinebasis. Beschermt het hout goed, dekking is niet optimaal. Daarentegen is de prijs zo ontzettend veel lager dan eenzelfde hoeveelheid professionele Sikkens, dat het toch het overwegen waard is.

  Nog een laatste tip: je kunt de verf met kleur van de tubes acrylverf mengen met witte potten acrylverf, van de action of van een ander merk. Zo kan je zelf verf op de kleur maken die je zelf wilt, zonder dat je €25 per potje betaald, of meer. Ik heb twee jaar geleden een caravan opgeknapt en de kleuren hiervoor zelf gemengd. Ze zijn hard en nog steeds mooi, geen verkleuringen, terwijl de temperatuur in de caravan wel regelmatig oploopt.

  Je kunt met de verven van de action ook bijvoorbeeld meubeltjes verven. Je kan het afwerken met een kwaliteitsmeubellak, dat is duur, maar keihard. Polyvine is bijvoorbeeld goed.

  Vergeet nooit bij ieder verfproject dat voorbehandelen alles is. Ontvetten, schuren, stoffen, gronden en dan pas verven!

 51. Ik gebruik Action Acrylverf op tempex. Als decoratie op mijn racebaan. Daarvoor is het zeer geschikt. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

 52. Nou ik heb acrylverf gekocht bij de action omdat ik een houten vlinder opnieuw wilde verven. Ik begon met de kleur geel maar ik zie alleen een natte plek op het hout. Het komt geel uit de tube maar als je begint met verven komt er dus geen kleur uit. Miskoop dus!!!

 53. Nou ik heb acrylverf gekocht bij de action omdat ik een houten vlinder opnieuw wilde verven. Ik begon met de kleur geel maar ik zie alleen een natte plek op het hout. Het komt geel uit de tube maar als je begint met verven komt er dus geen kleur uit. Miskoop dus!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *