Gebruik

Acrylverf kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt hierbij denken aan de acrylverf technieken, maar ook aan een bepaald onderwerp welke tijdens het schilderen centraal staat. Daarom zullen hieronder de meest populaire schilderonderwerpen kort worden beschreven.

Inhoudsopgave

Bloemen schilderen

Het bloemen schilderen is heel divers, want je hebt namelijk de keuze uit verschillende bloemsoorten. Daarnaast kun je een bloemen schilderij abstract schilderen, maar ook bijvoorbeeld figuratief. Meer weten over het bloemen schilderen? Klik dan op de button hiernaast voor meer informatie.

Lees meer over bloemen schilderen

Portret schilderen

Eén van de lastigste onderwerpen is wel het portret schilderen. Als portretschilder heb je namelijk de uitdaging om een model zo realistisch mogelijk weer te geven. Daarnaast kun je een model naar waarneming schilderen, maar ook naar fotografie.

Lees meer over portret schilderen

Abstract schilderen

In de abstracte kunst is het heel normaal om verschillende vormen en kleuren te gebruiken. Daarnaast worden in abstracte schilderijen vaak geen natuurlijke objecten weergegeven. Ook kent het abstract schilderen geen specifieke regels, waardoor de schilder zelf moet bepalen wat nou echt kunst is.

Lees meer over abstract schilderen

Intuïtief schilderen

Bij het intuïtief schilderen staat je innerlijke beleving centraal. Het schilderen wordt daarom ook vaak als een proces gezien waarin je loskomt van je denken. Hierdoor is het onder andere mogelijk om meer rust te ervaren in het dagelijkse leven. Daarnaast mag je tijdens het intuïtief schilderen in principe alles gebruiken en is het eindresultaat onbelangrijk.

Lees meer over intuitive schilderen

Paaseieren schilderen

Met acrylverf kun je ook eieren schilderen, wat een leuke bezigheid is tijdens Pasen. Als de eieren geverfd zijn kan het verstoppen en zoeken ervan beginnen. Daarnaast kun je eieren op verschillende manieren verven. Weten welke manieren er zijn? Klik dan op de button hiernaast.

Lees meer over paaseieren schilderen

Landschap schilderen

Als je een landschap schilderij gaat maken is het belangrijk om naar de werkelijkheid te kijken. Veel kunstenaars kiezen er daarom voor om buiten te gaan schilderen. Echter kun je ook gewoon een foto naschilderen. Zelf een landschap schilderij maken? Bekijk dan eens de uitgebreide pagina over het landschap schilderen.

Lees meer over landschap schilderen

Koeien schilderen

Nederlandse kunstenaars vinden het erg leuk om koeien schilderijen te maken. Denk hierbij aan grazende koeien in een weiland of een koeienportret. Daarnaast kiezen veel schilders ervoor om, net als het landschap schilderen, buiten een koeien schilderij te maken.

Lees meer over koeien schilderen

Wolken schilderen

Het wolken schilderen zie je met name terug bij het landschap schilderen. De wolkenluchten vormen dan vaak de achtergrond van het landschap schilderij. Daarnaast verschillen wolken van elkaar op basis van grootte en kleur, waardoor het wolken schilderen vaak als lastig wordt ervaren.

Lees meer over wolken schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *