Kopen

Acrylverf kopenWil je acrylverf kopen, maar weet je niet precies welke soorten er allemaal bestaan? Dan is het verstandig om deze pagina als naslagwerk te gebruiken. Hieronder worden namelijk meerdere acrylverven met elkaar vergeleken op basis van prijs en kwaliteit.

Zo kun je niet alleen heel voordelig acrylverf kopen, maar bespaar je ook nog eens tijd. Op zoek naar andere schildersbenodigdheden? Scroll dan snel naar beneden en kom te weten, welke spullen je nog meer nodig hebt voor het acrylverf schilderen.

Aanbieder Merk Prijs
Bol.com Royal talens € 2,99 – 195,00
Hobbymax.nl Artico € 1,99 – 15,25

Inhoudsopgave

Goedkope acrylverf kopen

Natuurlijk wil je acrylverf kopen tegen een zo laag mogelijke prijs. Echter betekent dit vaak wel dat de acrylverf van een lage kwaliteit is. Toch kan het kopen van goedkope acrylverf soms ook verstandig zijn. Zo is bijvoorbeeld de Action acrylverf ideaal voor beginners en kinderen, welke graag met verf willen experimenteren. Acrylverf kopen met een goede prijs- kwaliteitsverhouding? Dan is het verstandig om de acrylverf aanbiedingen in de gaten te houden. Hiermee kun je namelijk flink besparen op kwalitatief goede acrylverf.

Schildersbenodigdheden

Naast het kopen van acrylverf is het ook belangrijk om te investeren in andere schildersbenodigdheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan acrylverf boeken, een schildersezel of palet. Daarom zullen hieronder de meest gebruikte schildersbenodigdheden kort worden beschreven, zodat je een beter beeld krijgt van wat je nou echt allemaal nodig hebt als kunstschilder.

Hulpmiddelen

Acrylverf kun je mengen met verschillende hulpmiddelen, zodat de structuur van de verf veranderd en/of om leuke effecten te creëren. Zo kun je acrylverf verdunnen, deze dikker maken en de droogtijd ervan verkorten of verlengen. Daarnaast worden sommige hulpmiddelen ook gebruikt om schilderijen te beschermen. Denk hierbij aan vernis, wat een chemische stof is om een schilderij te beschermen tegen invloeden van buitenaf. In de opsomming hieronder worden de meest gebruikte hulpmiddelen kort beschreven:

 • Bindmiddel (of acrylbinder): acrylverf bestaat naast pigment uit een bindmiddel, welke het geheel bij elkaar houdt. Daarnaast wordt een bindmiddel ook vaak gebruikt voor collagetechnieken waarbij meerdere materialen aan elkaar gelijmd moeten worden. Een bindmiddel heeft namelijk veel kleefkracht en kan daarom ook wel als een soort van lijm gezien worden.
 • Acrylmedium: dit medium bestaat uit een acrylbinder, welke is verdund met water. Daarnaast kun je met een acrylmedium de verf dunner maken als er zowel mee glaceren.
 • Gesso: door een acrylbinder te mengen met witte pigmentkorrels krijg je gesso. In dit geval worden er geen gladde, maar ruwe pigmentkorrels gebruikt. Hierdoor kun je de gesso als ondergrond gebruiken voor je schilderij.
 • Modelleerpasta: een mengsel van gesso en opdikmiddel. Modelleerpasta kun je aanbrengen op het doek om een structuur te creëren. Daarnaast is het ook mogelijk om dit hulpmiddel meteen te mengen de acrylverf.
 • Gelmedium: net als modelleerpasta kun je een gelmedium gebruiken om de verf dikker te maken. In dit geval zal het gelmedium niet mengen met de acrylverf, waardoor deze ook niet lichter van kleur zal worden (zit namelijk geen wit in). Daarnaast neemt de transparantie van de acrylverf wel toe en kun je een gelmedium ook als lijm gebruiken.
 • Verdikkingsmedium: bevat geen acrylbinder en heeft daarom ook geen kleefkracht. Door een klein beetje verdikkingsmedium aan de acrylverf toe te voegen zal deze al gelijk veel dikker worden. Daarnaast bestaat verdikkingsmedium in tegenstelling tot een gelmedium uit minder water, waardoor de verf bij opdroging minder zal inzakken.

Penselen

Er zijn ontzettend veel soorten penselen, waardoor het verstandig is om eens te gaan vergelijken. Penselen verschillen namelijk van elkaar op basis van het haartype, vorm en de maat. Meer weten over acryl penselen? Klik dan op de button hiernaast.

Acryl penselen

Schildersdoek- en papier

Wanneer kunstenaars schilderen met acrylverf gebruiken ze vaak een schildersdoek- of papier als ondergrond. Een schildersdoek bestaat in de meeste gevallen uit een gespannen katoenen doek, welke is vastgeniet op een houten frame van spielatten. Daarnaast is het vaak mogelijk om een schildersdoek te gebruiken voor zowel acryl- als olieverf. Ook zijn sommige doeken al voorzien van gesso, waardoor de verf beter zal hechten.

Schildersdoek en papier

Schilders- en paletmes

Wanneer je acrylverf op het doek wilt aanbrengen is het verstandig om een schildersmes te gebruiken. Een schildersmes is geen echt mes, maar een soort van spatel. Daarnaast bestaat deze uit een houten handvat (vaak gepolijst) met daarin een veerkrachtig stalen blad. Maar is een schildersmes hetzelfde als een paletmes? Nee, een paletmes gebruik je om de verf te mengen op het palet en een schildersmes voor het aanbrengen op het doek.

Schildersmes en paletmes

Palet

Kunstenaars mengen hun verf vaak op een palet, welke eruit ziet als een dunne ronde houten plank (vaak gelakt). In het palet zit ook een gat voor je duim, zodat je deze beter kunt vasthouden.

Palet

Schildersezel

Acrylverf kopen kan soms al lastig zijn, laat staan een schildersezel. De beslissing om wel of niet voor een schildersezel te kiezen hangt namelijk af van de schilderstijl, technieken en de beschikbare ruimte. Maar wat is nou eigenlijk een schildersezel en waar wordt deze voor gebruikt? Nou, een schildersezel is een standaard (van hout of metaal) waarop het schildersdoek wordt gezet. Daarnaast is het vastzetten van het doek vaak ook mogelijk.

Schildersezel

Boeken

Weten wat je allemaal met acrylverf kunt doen? Dan is het misschien leuk om een acrylverf boek te kopen met daarin informatie, acrylverf technieken en inspiratie voor het schilderen.

Boeken over acrylverf

9 gedachten aan “Kopen”

 1. Weer een stuk wijzer geworden! Bedankt! Ik ga denk voor de Galeria acrylverf, deze heeft naar mijn mening een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Waar zou je deze verf het beste kunnen kopen? Zijn er online ook aanbiedingen?

  1. Hallo Floor,

   Bedankt voor het reageren. Een prima keuze! Deze verf kun je het beste gewoon online bestellen. Zo geven bijvoorbeeld de websites: Onlinepakhuis.nl en Kajawebshop.nl leuke aanbiedingen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

  1. Hallo Diana,

   Hangt een beetje van de kwaliteit af, zo is bijvoorbeeld de Action acrylverf erg voordelig. Daarnaast vind je bij Bol.com of Onlinepakhuis.nl meestal wel leuke aanbiedingen.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 2. Waar zit nu precies de kwaliteit in tussen acrylverf van de Action en andere merken. Is dat het prettige strijken op het doek, duurzaamheid etc.

 3. Ik wil graag weten ,de gesso voor een doek moet dat van het zelfde merk zijn als de acrylverf ? En wat is t verschil tussen action gesso en van een merk?
  Alvast reuze bedankt!

  1. Dag Marjolein,

   Bedankt voor je reactie. De gesso hoeft niet hetzelfde te zijn als het merk acrylverf. Het verschil zit hem in de samenstelling, duurzaamheid, textuur, prijs etc. In dit geval is het verstandig om eerst de Action gesso te proberen. Mocht dit niet bevallen, dan kun je alsnog overstappen op een duurdere variant.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *