Ara acrylverf

AraWil je een acrylverf van professionele kwaliteit? Dan is de Ara acrylverf misschien wat voor jou. Deze acrylverf is namelijk ontstaan op de Gerrit Rietveld Academie, waardoor Ara precies weet waaraan de verf moet voldoen volgens kunstenaars. Echter wordt de verf tegenwoordig niet meer geproduceerd op de academie. Daarnaast streeft Ara continue weer naar nieuwe en innovatieve mogelijkheden voor haar gebruikers.

De Ara acrylverf is bedacht door Pieter Keune, welke vanaf 1971 werkzaam was als docent op de Academie. In zijn lessen besteedde hij veel aandacht aan materiaalkennis en het kleuren mengen. Voor het kleuren mengen werden er alleen zuivere pigmenten gebruikt om een zo hoog mogelijke lichtechtheid te bereiken. Daarnaast gaf hij in 1977 ook lessen over het maken van acrylverf. Tijdens deze lessen leerden studenten het verfrecept kennen, een optimaal kleurenpalet samenstellen en de materiaalkennis.

Vergelijk ara acrylverf

Tijdens de lessen werd er steeds meer aandacht besteed aan het maken van acrylverf, waardoor men op een gegeven moment een kant-en-klare acrylverf ging gebruiken. In de jaren tachtig werd het verflaboratorium van Ara verhuisd naar Amsterdam. Vanaf dat moment konden ook andere kunstenaars de Ara acrylverf kopen. Op een gegeven moment was de vraag naar de acrylverf groter dan het aanbod, waardoor Old Holland Classic Colours in 2001 besloot om de productie van de Ara acrylverf opzich te nemen. De productie vond toen plaats in Driebergen waar de acrylverf nog verder werd verbeterd en het kleurenpalet uitgebreid.

Assortiment Ara acrylverf

Ara acrylverfHet Ara assortiment bestaat uit dekkende, semi-dekkende als zowel niet-dekkende kleuren. Naast acrylverf bestaat het assortiment ook nog uit mediums en diverse hulpmiddelen (acrylbinder, vernis etc.). Voor de acrylverf maakt Ara gebruik van de beste pigmenten en een 100% zuivere acrylbinder. Daarnaast wordt een hoge kwaliteit gewaarborgd door de acrylverf naar eigen recept te maken. Ook wordt de Ara acrylverf meerdere malen op vloeibaarheid en dekkracht getest met als resultaat een duurzame acrylverf.

Met name door de samenstelling zijn de toepassingsmogelijkheden van de Ara acrylverf groot. De verf hecht namelijk op bijna alle ondergronden, waardoor deze zowel op schildersdoek als voor muurschilderingen is te gebruiken. Daarnaast is het door de korte droogtijd ook mogelijk om in lagen te schilderen. Ook bestaat het kleurenpalet van Ara uit meer dan 97 verschillende kleuren en wordt er nu nog steeds geëxperimenteerd om nieuwe kleuren te ontdekken.

Eén gedachte over “Ara acrylverf”

  1. Goedermiddag, ik ben een enthousiast gebruiker van de ARA acrylverf. Heb soms een probleem: bij meerdere lagen komt er een glans op de verf . De penseelstreken leveren een onrustig vlak op. Ik heb ’t idee dat dit vooral bij zwart en paynes grijs gebeurt. Is dit gewoon zo, of ligt het aan mij?
    Ik hoop heel erg op een antwoord of eventuele tip om dit te voorkomen.
    Alvast dank en vriendelijke groet.
    Ankie Postma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *