Wat is een workshop schilderen?

Workshop schilderen
Workshop schilderen
Schildersmaterialen, welke tijdens een workshop schilderen worden gebruikt.

Workshop schilderen volgen? Om een schilderworkshop tot in detail te beschrijven is lastig. Het aanbod is namelijk erg breed. Je kan een workshop schilderen het beste omschrijven als een cursus. In bijvoorbeeld een workshop ‘schilderij maken’ leer je de technieken van de schilder. Hier heb je vaak een dagdeel voor nodig. Afhankelijk van de geboekte schilderworkshop ga je je specialiseren. Je zou je techniek kunnen verfijnen als je al een geoefend schilder bent. Of juist een totaal nieuwe techniek kunnen leren. Maar gelukkig is er ook genoeg aanbod voor beginnende schilders.

Vaak wordt een workshop schilderen op locatie gegeven. Maar ook zonder te reizen kan je een workshop schilderen volgen. Denk bijvoorbeeld aan de Gary Jenkins series. Gary Jenkins heeft voorheen heel geïnteresseerd Nederland en België leren schilderen in de kijker zijn eigen huiskamer. Door het gebruik van acrylverf en de duidelijke uitleg was dit een fijn instapniveau voor beginnende schilders. En ook nu zijn er veel schilders die hun kunsten online in stappen laten zien. Social media maakt dit soort schilderlessen tegenwoordig makkelijk toegankelijk.

köpa kamagra oral jelly

Inhoudsopgave

In een groep of individueel?

Een workshop ‘schilderij maken op locatie’ is vaak zowel individueel als in een groep mogelijk. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen wensen en budget. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Een schilderworkshop in een groep volgen is een leuke manier om sociale contacten op te doen. Je leert mensen met dezelfde interesses kennen en dit kan erg motiverend werken. Wel moet je rekening houden met het niveau van de groep. Dit kan betekenen dat je soms iets misschien al begrijpt maar toch naar de uitleg moet luisteren.

Individueel heb je het voordeel dat de workshop ‘schilderij maken’ volledig wordt afgestemd op jouw wensen en niveau. Dit betekent dat je vaak sneller door de materie heen gaat en vaak sneller vooruitgang maakt. Wel mis je de inspirerende prikkels die andere schilders met zich mee kunnen brengen. Het werk van andere cursisten kan je namelijk nieuwe inzichten geven waar je zelf nooit op gekomen zou zijn.

Wat leer je bij een workshop schilderen?

Bij een workshop schilderen leer je jezelf op schildergebied te ontwikkelen. Binnen een kort tijdsbestek ontwikkel je nieuwe vaardigheden die de rest van je werk ook zullen beïnvloeden. Het mooie is dat een workshop ‘schilderij maken’ vaak zo gespecialiseerd is dat je precies kan kiezen waarin jij wilt groeien. Tijdens een schilderworkshop is het dus volledig afhankelijk van jouw keuze en niveau wat je gaat leren. Dit maakt het een goede investering om net weer een stapje verder te komen.

In het volgende filmpje krijg je een beter beeld van een workshop intuïtief schilderen. Laat je inspireren en bekijk het filmpje.

Welke schilderworkshop past bij jou?

Gezien je interesse voor acrylverf hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk meerdere aanbieders van een acrylverf schilderen workshop. Vaak onderverdeeld in categorieën, zoals bijvoorbeeld: beginners leren schilderen workshop, Cathwren en Gary Jenkins schilderen workshop, stilleven schilderen workshop of dieren schilderen workshop. Het niveau, de schilder, het onderwerp en de materiaalkeuze onderscheiden de workshops van elkaar. Dit zorgt ervoor dat je nooit uitgeleerd bent en er altijd wel een workshop is die bij je past.

Voorbeelden

Er zijn diverse voorbeelden te geven van schilderworkshops. Denk hierbij aan een workshop tekenen en schilderen, waarbij je de basistechnieken leert als kunstenaar. Daarnaast zijn sommige workshops gespecialiseerd in bepaalde thema’s. Zo leer je bij de ene workshop juist abstract schilderen, terwijl de ander zich meer richt op het schilderen van Arabische patronen. Uiteindelijk zal je in beide gevallen alsnog eerst de basistechnieken leren van het acrylverf schilderen.

Een andere leuke manier is het schilderen in een open atelier. Hier komen meerdere kunstenaars, zowel beginners als gevorderden, samen om op eigenwijze een kunstwerk te maken. De voordelen hiervan zijn, dat je kennis en tips met elkaar kunt uitwisselen. Tevens kun je je eigen tempo aanhouden, wat meer rust geeft. Mocht je behoefte hebben aan professionele begeleiding tijdens het schilderen, dan zijn privélessen meer geschikt.

Tenslotte zijn er ook nog schildervakanties. In dit geval ga je met een groep meerdere dagen op vakantie om aan een schilderij te werken. Wil je niet voor een langere tijd bezig zijn met een workshop? Dan is het verstandig om voor een eendaagse cursus te kiezen, welke je in sommige gevallen ook gewoon met een eigen groep kunt volgen.

Mocht je vragen of op- en aanmerkingen hebben? Laat het ons dan weten in een reactie. En mocht je op zoek zijn naar meer informatie? Bekijk dan eens deze website.

Eén gedachte over “Wat is een workshop schilderen?”

  1. ik wil graag abstract acryl gaan schilderen,
    waar kan ik een beginners cursus volgen ,
    met meerdere mensen.
    ik woon in oud beyerland Zuid Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *