Workshop schilderen

Workshop schilderenOm een schilderworkshop tot in detail te beschrijven is lastig. Het aanbod is namelijk erg breed. Je kan een workshop schilderen het beste omschrijven als een cursus. In bijvoorbeeld een workshop ‘schilderij maken’ leer je de technieken van de schilder. Hier heb je vaak een dagdeel voor nodig. Afhankelijk van de geboekte schilderworkshop ga je je specialiseren. Je zou je techniek kunnen verfijnen als je al een geoefend schilder bent. Of juist een totaal nieuwe techniek kunnen leren. Maar gelukkig is er ook genoeg aanbod voor beginnende schilders.

Vaak wordt een workshop schilderen op locatie gegeven. Maar ook zonder te reizen kan je een workshop schilderen volgen. Denk bijvoorbeeld aan de Gary Jenkins series. Gary Jenkins heeft voorheen heel geïnteresseerd Nederland en België leren schilderen in de kijker zijn eigen huiskamer. Door het gebruik van acrylverf en de duidelijke uitleg was dit een fijn instapniveau voor beginnende schilders. En ook nu zijn er veel schilders die hun kunsten online in stappen laten zien. Social media maakt dit soort schilderlessen tegenwoordig makkelijk toegankelijk.In een groep of individueel?

Een workshop ‘schilderij maken op locatie’ is vaak zowel individueel als in een groep mogelijk. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen wensen en budget. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Een schilderworkshop in een groep volgen is een leuke manier om sociale contacten op te doen. Je leert mensen met dezelfde interesses kennen en dit kan erg motiverend werken. Wel moet je rekening houden met het niveau van de groep. Dit kan betekenen dat je soms iets misschien al begrijpt maar toch naar de uitleg moet luisteren.

Individueel heb je het voordeel dat de workshop ‘schilderij maken’ volledig wordt afgestemd op jouw wensen en niveau. Dit betekent dat je vaak sneller door de materie heen gaat en vaak sneller vooruitgang maakt. Wel mis je de inspirerende prikkels die andere schilders met zich mee kunnen brengen. Het werk van andere cursisten kan je namelijk nieuwe inzichten geven waar je zelf nooit op gekomen zou zijn.

Wat leer je bij een workshop schilderen?

Bij een workshop schilderen leer je jezelf op schildergebied te ontwikkelen. Binnen een kort tijdsbestek ontwikkel je nieuwe vaardigheden die de rest van je werk ook zullen beïnvloeden. Het mooie is dat een workshop ‘schilderij maken’ vaak zo gespecialiseerd is dat je precies kan kiezen waarin jij wilt groeien. Tijdens een schilderworkshop is het dus volledig afhankelijk van jouw keuze en niveau wat je gaat leren. Dit maakt het een goede investering om net weer een stapje verder te komen.Welke schilderworkshop past bij jou?

Gezien je interesse voor acrylverf hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk meerdere aanbieders van een acrylverf schilderen workshop. Vaak onderverdeeld in categorieën, zoals bijvoorbeeld: beginners leren schilderen workshop, Cathwren en Gary Jenkins schilderen workshop, stilleven schilderen workshop of dieren schilderen workshop. Het niveau, de schilder, het onderwerp en de materiaalkeuze onderscheiden de workshops van elkaar. Dit zorgt ervoor dat je nooit uitgeleerd bent en er altijd wel een workshop is die bij je past.

Wat is een workshop schilderen?
3 (60%) 4 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *