Golden acrylverf

GoldenDe Golden acrylverf is bedacht door Sam Golden, welke in 1980 zelf acrylverf ging produceren. Voor die tijd was hij werkzaam bij Leonard Bocour waar hij experimenteerde met merken als Magna en Aquatec. Hierdoor had hij veel ervaring kunnen opdoen voor zijn eigen acrylverf. Sindsdien wordt de Golden acrylverf als nummer 1 gezien in Amerika, maar ook in andere landen is het merk Golden erg populair. De Golden acrylverf is namelijk van topkwaliteit (heavy body), omdat het een mengsel is van pure pigmentkorrels en een hoogwaardige acrylbinder.

Vergelijk golden acrylverf

Inhoudsopgave

Assortiment Golden acrylverf

Golden acrylverfHieronder worden de verschillende soorten acrylverf van het merk Golden kort beschreven, zodat je een beter beeld krijgt van het assortiment. Daarnaast is er onderaan deze pagina een filmpje opgenomen met meer informatie over de Golden acrylverf.

Golden Open

De Golden Open acrylverf staat bekend om zijn hoge pigmentgehalte en lange droogtijd. Het is namelijk zo dat de droogtijd soms zelfs een paar dagen is. Echter is de droogtijd afhankelijk van de dikte van de verflaag, waardoor je in principe zelf deels de droogtijd kunt bepalen. Daarnaast kent de lange droogtijd ook voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld meer tijd om aan je kunstwerk te werken. Hierdoor is de Golden Open acrylverf met name geschikt voor het landschap en portret schilderen.

Golden Fluid

Net als de Golden Open acrylverf heeft de Golden Fluid acrylverf felle en krachtige kleuren. Toch kent deze acrylverf wel een andere samenstelling, waardoor de acrylverf tijdens het schilderen beter smeerbaar zal zijn. Hierdoor heb je vaak ook weinig verf nodig om een professioneel resultaat te bereiken. Daarnaast kun je de Golden Open acrylverf eenvoudig mengen met andere acrylverf of hulpmiddelen, zoals mediums of gesso ’s. Tevens bestaat het assortiment Golden Fluid acrylverf uit 46 verschillende kleuren.

Golden High Flow

Deze acrylverf is erg vloeibaar, waardoor uitermate geschikt voor het schilderen met een: marker, kroontjespen, airbrush of penseel. De Golden High Flow acrylverf lijkt daarom ook wel een klein beetje op inkt. Daarnaast kun je met behulp van de High Flow acrylverf verschillende technieken toepassen, welke met de wat dikkere acrylverven niet mogelijk zijn. Wanneer je de Golden High Flow acrylverf gaat gebruiken is het belangrijk om deze eerst te schudden, voordat je ermee gaat schilderen.

2 gedachten aan “Golden acrylverf”

 1. Beste,

  Hoe kan je bij Golden zien op de flesjes van de Fluid en high fluid of het dekkend of niet dekkend is?
  De indicatie met de streepjes is niet echt duidelijk.

  Met vriendelijke groet

  Lilianne de Houx

  1. Dag Lilianne,

   Bedankt voor je reactie. Dan is het verstandig om met één van de verkopers contact op te nemen. In principe hoort het duidelijk op de verpakking te zijn vermeld. Bezoek eens de Kwast voor meer informatie over dit product.

   Mvg,

   Team Acrylverfschilder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *