Talens acrylverf

Talens acrylverfHet bedrijf Royal Talens, welke is gevestigd in Apeldoorn, heeft zich gespecialiseerd in schildersbenodigdheden voor kunst- en hobbyschilders. Daarnaast is het bedrijf ooit begonnen met de productie van schrijfmachinelinten, carbonpapier, vulpeninkt en andere kantoorbenodigdheden. Het bedrijf zelf werd opgericht in 1899 onder de naam Talens & Co. en ging pas begin 20e eeuw verf produceren. De Talens acrylverf bestaat dus al meer dan honderd jaar. Hierdoor heeft het bedrijf al veel kennis kunnen opdoen over hoe de beste acrylverf kan worden gemaakt.

Talens acrylverf bestellen

Naast de productie van Talens acrylverf wil het bedrijf ook schilders inspireren. Dit probeert het bedrijf te doen door merken en producten te ontwikkelen, welke mensen overtuigen om te gaan schilderen of tekenen. Daarnaast is Royal Talens een internationaal bedrijf. Dit betekent dat professionals als zowel hobbyisten waar ook ter wereld de Talens verf gebruiken. Ook doet Royal Talens aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit door rekening te houden met de drie pijlers (mens, milieu en winst).

Merken Talens acrylverf

Royal Talens heeft meerdere merken Talens acrylverf op de markt gebracht. Hieronder zullen deze merken kort worden beschreven, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende soorten acrylverf.

 • Rembrandt: voor de echte professionals heeft Royal Talens het merk Rembrandt ontwikkeld. De Rembrandt acrylverf heeft een hoge graad van lichtechtheid, waardoor de kleuren nog zuiverder zijn. Daarnaast is het verffilm elastisch en duurzaam. Wanneer je kiest voor deze acrylverf heb je de keuze uit 75 verschillende kleuren.
 • Van Gogh: het merk Van Gogh is bedoeld voor de ontdekkende en creatieve kunstenaar, welke wil experimenteren met kleuren en technieken. De Van Gogh acrylverf helpt jou daarom ook om een eigen unieke manier van werken te creëren. Het assortiment bestaat niet alleen uit losse producten, maar ook uit handige sets en schilderskisten.
 • Amsterdam: de producten van het merk Amsterdam hebben een uitstekende hechting, waardoor je deze kunt gebruiken op iedere stof- en vetvrije ondergrond. Hierdoor heb je als kunstenaar de nodige vrijheid om de mooiste creaties te kunnen maken. Daarnaast heeft de Amsterdam acrylverf meerdere eigenschappen, zodat je deze bijvoorbeeld met andere materialen kunt gebruiken.
 • Art Creation: het merk Art Creation van Royal Talens is bedoeld voor iedere kunstschilder, dus zowel voor beginners als professionals is dit merk geschikt. Dit betekent onder ander ook dat de materialen in het assortiment tegen een voordelige prijs worden aangeboden. Het assortiment zelf bestaat uit verschillende verfsoorten en andere schildersbenodigdheden. Denk hierbij aan schildersezels, doeken en penselen. Wanneer je net begint met schilderen kan het verstandig zijn om voor een complete set te kiezen. In zo’n set zit een uitgebreid kleurassortiment en een eenvoudig te volgen stappenplan, zodat je meteen aan de slag kunt.
 • Talens: naast de verschillende merken levert het bedrijf ook hulpmiddelen, schildersezels, penselen en ondergronden. Daarnaast zijn deze materialen van een hoogwaardige kwaliteit, waardoor je de garantie hebt van een optimaal schilderproces.

4 gedachten aan “Talens acrylverf”

 1. Over deze Talens pagina heb ik een aantal opmerkingen: onder de merknaam Amsterdam is er ook nog Amsterdam Expert die aanmerkelijk beter (en duurder) is als de gewone Amsterdam acrylverf. Verder is de van Gogh acrylverf ook van Talens afkomstig.

  Over het algemeen gebruik ik Galeria, Amsterdam en andere studie kwaliteit verven voor de onderschildering en Amsterdam Expert voor de bovenlaag. Dat geeft voor mij het beste resultaat.

 2. Wist niet dat het Talens assortiment zo uitgebreid was… Tot nu toe gebruik ik ook met name Galeria. Over een tijdje ga ik ook de verven van dit merk proberen, gezien de betere kwaliteit.

 3. Ik ben ten dele overgestapt van olieverf naar acrylverf,en ik moet zeggen dat het mij bijzonder goed bevalt,vooral de droogtijd. Nu ben ik begonnen met Galeria een goede verf, maar uiteindelijk overgestapt op Talens Amsterdam en Expert,deze verf heeft een betere dekking en is heerlijk om mee te werken. Mooie kleuren. Met al een fijne verf.

  een betere dekking

 4. Hallo,
  Onze tuinkabouters en griffioenen zijn echt wel aan een nieuw jasje toe. Ik dacht aan Talens Amsterdam acryl…
  Mijn praktische vraag is : hoe geef ik natuurlijke kleurschakeringen, schaduwen enz
  met acryl zodat onze kaboutertjes er levensecht uitzien…
  Olieverf schilderen op doek kan ik wel omdat olieverf traag droogt en perfect mengbaar is…. Maar hoe doe ik dat met acryl ?
  Dank u voor jullie raadgevingen,
  Yvo uit Blankenberge in BE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *