Acrylverf ActionAcrylverf kopen bij de Action? Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je meer wilt weten over de acrylverf van de Action. De Action staat namelijk bekend om haar goedkope en tevens erg afwisselende assortiment. Daarnaast legt het bedrijf met name de focus op de inkoop van grote partijen, welke vervolgens verspreid worden aangeboden in meerdere filialen.

Naast het feit dat veel producten maar voor een beperkte tijd worden aangeboden, zijn er ook producten welke redelijk stabiel zijn. De Action acrylverf is hier een voorbeeld van. Het is daarom ook helemaal niet zo gek waarom kunstenaars voor de Action acrylverf kiezen.
Toch wordt deze acrylverf door veel professionele kunstenaars als rotzooi gezien, maar of dit echt waar is? Daarom hieronder meer informatie over de kleuren, kwaliteit en prijzen van de Action acrylverf, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast is deze informatie ook deels gebaseerd op recensies van andere schilders, welke acrylverf van de Action hebben gebruikt.

Voordelige acrylverf
Meer informatie

Kleuren acrylverf Action

Kleuren acrylverf ActionDe Action verkoopt primaire kleuren en variaties daarop voor maar een paar euro per tube (400 ml). Daarnaast is de acrylverf op de markt gebracht onder de naam ‘Van BLEISWIJCK Holland’. Naast acrylverf  kun je bij de Action ook gewoon kwasten, penselen of schildersdoeken kopen.

In de afbeelding hier rechts zie je acrylverf in verschillende tubes. De tubes hebben qua vorm veel weg van de duurdere merken. Daarnaast kennen deze tubes tien verschillende soorten kleuren waarin deze in de Action winkels worden aangeboden.

Kwaliteit acrylverf Action

De acrylverf van de Action is erg goedkoop, maar betekent dit gelijk ook dat de kwaliteit minder is? Helaas wel! Zo kun je deze verf bijna niet vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Hieronder zal worden uitgelegd waarom de ene verf een betere kwaliteit heeft dan de ander.

Weinig pigment

Allereerst kent de acrylverf van de Action weinig pigment. Dit noemt men ook wel een verf met een lage dekking. Wanneer er sprake is van een lage dekking bevat de verf te weinig pigmentkorrels. Deze korrels zorgen namelijk voor een natuurlijke en volle kleur die niet doorschijnend is. Wanneer je dus acrylverf gebruikt met een lage dekking moet je dus meerdere lagen aanbrengen om hetzelfde resultaat te creëren als bij een kwalitatief betere acrylverf.

De acrylverf van de Action heeft niet alleen weinig pigment, maar ook nog eens pigment van een lage kwaliteit. Dit betekent dat de pigment in de verf kan verkleuren wanneer deze met zonlicht in contact komt. Het is niet exact bekend hoeveel pigment de acrylverf van de Action bevat. Toch geeft de tabel hieronder een mogelijke indicatie van de hoeveelheid pigment in de verf door deze te vergelijken met andere merken.

Merk Pigment
Golden of Artist acrylverf 100%
Amsterdam Expert & ARA 75%
Van Gogh 60%
Amsterdam & Galeria 40%
Action (van Eyck) 20%

Laag bindmiddel

De acrylverf van de Action heeft ook een laag bindmiddel. Een bindmiddel is simpel gezegd een stof die een dunne vloeistof dikker maakt. Deze staat bij de betere acrylverf merken ook wel bekend als ‘acrylcopolymeer’. Daarnaast hoort een goed bindmiddel transparant op te drogen zonder dat deze verkruimelt, vergeelt of plakkerig blijft. Ook voorkomt een goed bindmiddel dat er zowel voor als na het drogen van de verf er kleurverschillen zullen ontstaan. Bij Action acrylverf kan het daarom zo wezen dat de kleur na het opdrogen minder fel zal zijn.Recensies acrylverf Action

Nu wil je natuurlijk ook weten wat andere kunstenaars van de Action acrylverf vinden. Dit is met name handig om te bepalen of deze acrylverf daadwerkelijk aan jouw voorkeuren zal voldoen. De belangrijkste recensies zijn hieronder weergegeven in een opsomming met voor- en nadelen.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • Acrylverf voor beginners

Nadelen

 • Weinig pigment
 • Lage kwaliteit
 • Lange droogtijd
 • Slecht dekkend
 • Dunne verf

Prijs acrylverf Action

De prijs die de Action hanteert voor haar acrylverf is in vergelijking tot andere acrylverf merken zeer voordelig. Dit maakt de Action acrylverf dan ook uitermate geschikt voor beginners en/of kinderen. Ook voor het leren kleuren mengen is het verstandig om voor deze verf te kiezen. Je wilt immers geen dure acrylverf verspillen.
Laten we eens de Action acrylverf vergelijken met de Amsterdam acrylverf. Twee totaal verschillende soorten acrylverf. Dit is ook goed terug te zien in de prijs, want bij de Action betaal je € 0,35 per 50 ml terwijl de Amsterdam Acrylverf al gauw € 1,60 per 50 ml kost.

Acrylverf Prijs
Zwart € 1,75
Blauw € 1,75
Bruin € 1,75
Geel € 1,75
Wit € 1,75
Groen € 1,75

Conclusie

Het is dus echt een keuze die jezelf moet maken. Voor iedere kunstenaar is het namelijk anders en het maken van eenvoudige schilderijen is dan ook zeker mogelijk met de Action acrylverf. Wil je toch wat meer kwaliteit? Dan zal je toch echt voor een duurdere acrylverf moeten kiezen.

Acrylverf Action
4.47 (89.33%) 15 votes

17 thoughts on “Acrylverf Action

 1. Voor het eerst de acrylverf van Action geprobeerd voor een ‘buitenschilderij’. Wat blijkt, na een half jaar buiten te hebben gehangen, is het gras van kleur veranderd naar of helemaal vaal of de gele kleur is totaal verdwenen en het ‘blauw’ van de Amsterdam acrylverf is overgebleven. Balen dus want het was een opdracht! Voor mij is de verf van Action volledig afgekeurd. Ook als je het voor binnen gebruikt en je hangt het leuk op maar de zon schijnt er op…. foetsie met de kleur.

  1. Hallo Will,

   Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je de Action verf hebt gebruikt voor muurschilderingen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

  1. Beste Chayin,

   Bedankt voor je reactie. Bij de grotere webwinkels, waaronder Bol.com, kun je goede acrylverf bestellen van merken als Amsterdam en Rembrandt. Daarnaast betaal je maar een paar euro’s of helemaal geen verzendkosten. Bezoek ook eens de Golden acrylverf pagina voor meer informatie over dit merk.

   Hopende je hierbij te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

 2. Vindt het niet een hele slechte verf, want heb eigenlijk nooit last van verkleuringen. Misschien door het gebruik maken van vernis in het eindstadium.

 3. Ik gebruik zelf dure verf en verf van de Action.

  Die van de Action duren lang om te drogen, en je moet er inderdaad een laag of twee extra over aanbrengen om het dekkend te krijgen. Mijn schilderijen staan nooit onder zonlicht dus daar kan ik niets over zeggen. Ik heb eigenlijk geen klachten over hun producten. Ik vind het zo gaaf dat zij telkens nieuwe producten hebben. Ik kan makkelijk een uur staan kijken en twijfelen over wat ik zou kopen, want ze hebben veel producten voor kunstenaars. Hun A3 papier, penselen, doeken, palletmessen.. Ik verschiet er gewoon van dat ik zoveel geld kwijt raak aan materialen van een dure merk terwijl die van de Action evenveel zijn werk doen.

  Lang leven de Action, zeg ik maar 🙂

 4. Ik gebruik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action en van duurdere merken zoals Derwent, Sakura, Bruynzeel, van Gogh, Talens etc. De materialen van de Action hebben zeker wel een plek hierin.
  Van de Action heb ik ook watercolour verftubes, stapel doosjes met pastelkrijtjes en penselen etc.
  Natuurlijk merk je wel verschil, maar daarom hoeft het nog geen rommel te zijn.

  En laten we duidelijk zijn, ook veel materialen van de dure merken zijn niet kleurecht of goed dekkend. Daar zit ook veel verschil in en niet alles wat duur is, is ook meteen goed of beter.

  Mijn mening is dat het gewoon ligt aan het doeleinde waarvoor je de verf gaat gebruiken. Zo kan een echte kunstenaar zelfs met het goedkoopste nog iets moois maken. Talent zit hem niet in de spullen maar in jezelf!

 5. Ik ben een professioneel kunstenaar en gebruik zowel duurdere merken als de acrylverf van Action. Gebruik het vooral voor grote abstracten, maar gebruik ook afwisselend duurdere verven op hetzelfde werk. Wellicht eerste laag met Action en afmaken met Amsterdam. Geen enkel werk kan in de zon hangen, daar is kunst niet voor bedoeld. Maar ik ben tevreden over de verven van Action. De canvassen zijn leuk voor peuters, maar de kwasten, messen etc. zijn prima.

 6. Zelf heb ik ook diverse teken- en schildersmaterialen van de Action gekocht en gebruikt. Het verschil tussen de acrylverven van het merk Amsterdam en die van de Action zijn duidelijk te zien. Zo was de kleur van de Action verf naar een paar jaar minder scherp.

  Maar ja dit is natuurlijk niet verplicht! Je moet zelf weten welk merk je leuk vindt. Voor het maken van een schilderij met mijn kind gebruik ik wel de materialen van Action, maar voor de zaak kies ik het merk Amsterdam.

 7. Met duurdere merken heb je vaak ook een slecht resultaat. De aardkleuren van Action scoren goed. Ik gebruik hun Gesso, maar je moet dan wel meerdere lagen opbrengen. Mocht iets dikker zijn. Voor een dubbeltje kan je immers niet op de eerste rij zitten. Maak de kwaliteit iets beter, voor een euro meer heb je meer kopers. Schilderij klaar: afwerken met transparante lak van… de Action.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *