Naaktmodel schilderen

Naaktmodel schilderen

Naaktmodel schilderenMisschien heb je er weleens van gehoord, een workshop naaktmodel schilderen. Dit is een originele schildersworkshop, welke ontzettend leuk en gezellig is. Ook wel een beetje spannend en met name hilarisch, want een naaktmodel schilderen doe je natuurlijk niet elke dag. In zo’n workshop leer je een mannelijk of vrouwelijk naaktmodel verven. Hierbij wordt door een ervaren kunstenaar uitgelegd hoe je het naaktmodel het beste kunt schilderen. Leer speciale schilderstechnieken en maak de mooiste naaktmodel schilderijen.

Inhoudsopgave

Naaktmodel schilderen als groepsactiviteit

Een leuke, spannende en lachwekkende groepsactiviteit is het wel het naakt schilderen. Denk hierbij met name aan vrijgezellenfeesten, waarbij deze activiteit ontzettend populair is. Tijdens de activiteit wordt je begeleid door professionals, welke je van tips en adviezen voorzien. Uiteraard staan plezier en leren centraal bij deze leuke groepsactiviteit. Dit betekent ook dat ervaring met het schilderen van een naaktmodel niet nodig is. Je leert alles tijdens de workshop naakt schilderen.

Waarom is naakt schilderen zo bijzonder?

Een naaktmodel schilderen is veel leuker, dan bijvoorbeeld een stripper. Bij het naakt schilderen mag je maar liefs 2 uur (soms langer…) een mooie naakte man of vrouw bewonderen. Daarnaast zijn de reacties tijdens een schildersworkshop naakt schilderen altijd ontzettend positief. Origineler kan bijna niet, en de herinneringen blijven je nog lang bij. Dus om je vrijgezellenfeest compleet te maken is een workshop naaktmodel schilderen echt een aanrader.

Om een beter beeld te krijgen van deze workshop, is het volgende filmpje interessant om eens te bekijken.

Tijdens het schilderen

Bij het schilderen gaat het naaktmodel volledig uit de kleren, zodat je onder professionele begeleiding je eigen kunstwerk mag gaan creëren. De schildersbenodigdheden, welke tijdens de workshop worden gebruikt, zijn: grote vellen papier (of schildersdoek), houtskool, acrylverf, penselen en andere handige hulpmiddelen. In principe mag je gewoon van alles gebruiken, jouw creativiteit staat centraal.

Wees creatief

Het schilderen van een naaktmodel is grappig en lachwekkend. Echter is creativiteit ontzettend belangrijk bij deze manier van schilderen. Laat jezelf verbazen over je eigen creativiteit. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om een keer te doen. Bijvoorbeeld tijdens een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje, en uiteindelijk mag je natuurlijk je eigen creatie mee naar huis nemen. Een leuke herinnering om nooit meer te vergeten.

Hoe ziet een programma eruit?

Het programma van een workshop naaktmodel schilderen kan er als volgt uit zien:

 • 15:00: ontvangst deelnemers;
 • 15:15: uitleg en start van de schildersworkshop naaktmodel schilderen;
 • 17:15: einde workshop en afronding van de kunstwerken;
 • 17:30: een afsluitend diner (optioneel).

Naast bovenstaand programma zijn er over het algemeen ook nog optionele activiteiten. Denk hierbij aan het houden van een vergadering, high tea, lunch, bbq etc.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen variëren per locatie en invulling van de workshop. Zo betaal je bij de ene workshop ongeveer 30 euro en bij een andere weer 35 euro. Deze bedragen zijn per persoon voor ongeveer 2 a 3 uur schilderen. Niet heel prijzig als dit vergelijkt met andere groepsactiviteiten.

Heb je vragen of op- en aanmerkingen voor deze pagina? Dan mag je gerust hieronder een reactie achterlaten. Misschien heb je wel leuke ervaringen met het naaktmodel schilderen, dan horen wij dat natuurlijk ook graag 😉

6 gedachten aan “Naaktmodel schilderen”

 1. Hallo,

  we willen graag de workshop boeken voor 21 mei
  zijn er nog mogelijkheden.
  het liefst in schijndel. we zijn met een groepje van 8 man.

 2. Ik sta soms al model bij een tekenacademie voor een groep vrouwen en vindt het leuk om me op een creatieve manier bloot te geven.
  En zou dit ook graag doen in de omgeving Roosendaal/ Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *