Acrylverf voor hobbyschilders

Acryl houtverf

Acryl houtverfWe hebben in Nederland een groot aantal hobbyschilders die ervan houden om te verven met acrylverf. Dit heeft als belangrijkste reden dat acrylverf erg snel droogt, waardoor een schilderij vaak al binnen een paar uur klaar is om op te hangen. De schilderijen gemaakt met acrylverf kunnen ook binnen een korte tijd worden overgeschilderd. Dit betekent dat je meerdere lagen verf over elkaar kunt aanbrengen op het doek. Een ander voordeel is dat acrylverf op verschillende ondergronden gebruikt kan worden. Denk hierbij aan materialen als hout, papier en linnen (schildersdoek).

Acryl houtverf gebruiken

Naast de normale acrylverf bestaat er ook matte acryl houtverf. Deze verf op basis van terpentine heeft een doffe uitstraling en kan goed gebruikt worden voor het verbergen van kleine oneffenheden. Bij het verven van bijvoorbeeld een tuinhuisje of boomhut kan dit de oplossing zijn om ongelijk bedekte delen te camoufleren. Daarnaast kun je acrylverf eenvoudig verdunnen, waardoor je de inhoud van een pot verf in principe kunt vergroten. Hierdoor kun je met een pot verf langer verven en daardoor geld besparen. Let er wel op dat als je deze verf gaat verdunnen je rekening houdt met de verhouding. Het is daarom verstandig om niet gelijk de hele pot te verdunnen, maar dit in delen te doen.

Zweedse houtverf met een matte look

In Zweden zijn ze gespecialiseerd in het ontwikkelen van houtverf. Deze verf is ontstaan omdat ze in Zweden betaalbare houtverf zochten voor de bescherming van hun houten huizen. De Zweedse bevolking ging zelf aan de slag met het ontwikkelen van een goede houtverf en ze experimenteerden met diverse natuurlijke ingrediënten. Door tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water te mengen en het vervolgens te koken, is er een soort van lijnolieverf ontstaan. Deze houtverf laat de houtnerf gewoon zichtbaar en verlengt de levensduur van het hout. Wil je deze verf bestellen? Bezoek dan eens de website moosefarg.com en bekijk het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *