Waarom kiezen voor acrylverf?

Schildersbenodigdheden

SchildersbenodigdhedenOnder (hobby)schilders is acrylverf een veel gebruikte verfsoort. De voornaamste reden dat de meeste schilders voor deze verf kiezen is vanwege de korte droogtijd. Daarnaast kun je verschillende technieken toepassen en prachtige schilderijen maken. Meer weten? Lees hieronder wat acrylverf is en wat je ermee kunt.

Wat is acrylverf?

Acrylverf is een snel drogende verf die wordt gemaakt door verschillende pigmenten met elkaar te mengen en acryl als bindmiddel te gebruiken. Daarnaast betreft het een verf op waterbasis. Wanneer de verf droogt verdampt het water. Hierdoor blijft alleen een elastische laag over op het doek die ongevoelig is voor diverse omstandigheden zoals: droogte, vocht, grote temperatuurverschillen en licht. Dit betekent dat de meeste acryl schilderijen van een hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur genieten.
Daarnaast kun je prettig werken met deze verf, omdat je er vrijwel direct weer overheen kunt schilderen. In vergelijking met olieverf is dit het grote voordeel van acrylverf en voor hobbyschilders nog een reden om voor deze verf te kiezen.

Voordelen van acrylverf

Naast dat de verf sneldrogend is heeft het nog enkele andere voordelen:

  • Acrylverf is een verf op waterbasis, waardoor een stuk duurzamer dan verf op terpetinebasis;
  • De verf is eenvoudig te verdunnen met water;
  • Je kunt de verf op een schildersdoek, maar ook op ander materiaal gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hardboard, linnen, karton en papier;
  • Je kunt eenvoudig meerdere lagen over elkaar aanbrengen;
  • De verf is goed mengbaar met andere materialen;
  • En voordelig in de aanschaf.

Verf en andere benodigdheden

Wil je ook aan de slag met acrylverf? Zorg dan in ieder geval dat je over een aantal potjes of tubes acrylverf beschikt. Je kunt acrylverf kopen in verschillende kleuren. Daarnaast kun je verschillende andere materialen aanschaffen om leuke schilderijen te maken. Hierbij kun je het zo gek maken als jezelf wilt. Ook is het belangrijk om niet de penselen en paletmessen te vergeten. Kies een ondergrond waarop je wilt schilderen, zoals een schildersdoek- of papier. Mocht je nog extra schildersbenodigdheden willen bestellen voor je schildersproject? Kijk dan eens op Vanbeekart.nl. Hier vind je tal van producten om lekker creatief bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *