Schilderen met Gary Jenkins

Schilderen met Gary Jenkins

Schilderen met Gary JenkinsSchilderen met Gary Jenkins? Nou, Gary Jenkins is een van de beste Amerikaanse schilders. Nog voordat Gary Jenkins overleden is, is hij benoemd tot de beste bloemenschilder van Amerika. De Amerikaanse schilder is ook in Nederland erg bekend. Zijn tv-programma ”The Beauty Of Oilpainting” was ruim 10 jaar te zien op de Nederlandse televisie.

De laatste aflevering, waarin televisiekijkend Nederland kon schilderen met Gary Jenkins en zijn vrouw Kathwren, was in september 2017. ”The Beauty Of Oilpainting” laat je schilderen met Jenkins in je eigen huiskamer. Schilderen met Jenkins was een ware trend, maar wat weten we nou eigenlijk van deze schilder?

Leer schilderen met Gary Jenkins

Biografie

Jenkins is geboren 1938 te Brooklyn, New York. Hij wist al vroeg waar zijn passie lag en studeerde af van de Ringling School of Art in Sarasota, Florida. Gedurende de jaren 70 ging Gary Jenkins schilderen voor een kunstgalerij gespecialiseerd in het schilderen van bloemen. Hij ging in deze tijd ook aan de slag als kunstdocent. In de jaren 80 kreeg hij de kans om zijn eerste nationale televisieprogramma te presenteren ”Jenkins Art Studio”.

Overal zag je Gary Jenkins schilderen, zowel op televisie als in zijn eigen studio’s. Ook begon hij in deze tijd met zijn eigen ”how to” tapes. De meest bekende ”The Beauty of Oilpanting” was een groot succes. Prachtige schilderijen maken werd ineens haalbaar voor het grote publiek. Deze lessen zijn ook online te bekijken nu het programma van Gary Jenkins overleden is. Jenkins woont samen met zijn vrouw Kathwren in Sedona, Arizona.



The Beauty Of Oilpainting

Is de stijl van Gary Jenkins overleden? Nee, zeker niet. In ”The Beauty Of Oilpainting” legt hij je alles stap voor stap uit. Kathwren Jenkins en Gary Jenkins schilderen in deze lessen hun specialiteit, namelijk bloemen. Tijdens de lessen maakt hij schilderen voor iedereen mogelijk. Zo leer je de techniek te beheersen in lessen van 26 minuten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze. Kathwren en Gary Jenkins schilderen in ”The Beauty Of Oilpainting” voornamelijk bloemen. Een voorbeeld bekijken? Dan is het volgende filmpje interessant:

In de lessen begin je met een basis van acrylverf. Met acrylverf schilder je eerst de achtergrond van het schilderij. Vervolgens dep je voorzichtig met lijnzaadolie op het doek. Hierna schilder je vervolgens de bloemen met olieverf. Verschillende lagen op het doek zorgen voor het mooiste resultaat. Ook het gebruik van de juiste kleuren is van belang. Om de juiste kleuren te krijgen laat olieverf zich goed mengen. Schilderen met Jenkins geeft op deze manier de mooiste resultaten.

Om je alvast op weg te helpen kan je zelfs een echt Jenkins schilderpakket bestellen inclusief de juiste olie- en acrylverf, de dvd van ”The Beauty Of Oilpainting” en het boek. In zowel de serie, het boek als de dvd geeft Jenkins veel tips. De nat-op-nat techniek is de meest bekende techniek. Met deze Techniek kan je net als Gary Jenkins schilderen. Ook zorgt deze techniek ervoor dat je meerdere schilderijen op hoog tempo kan schilderen.



Schilderen met Gary Jenkins, vandaag de dag

Als antwoord op de vraag of de hype rondom Gary Jenkins overleden is, nee zeker niet. Kathwren en Gary Jenkins schilderen zelf nog tot op de dag van vandaag. In hun woonplaats geven ze veel workshops waar je kan leren schilderen met Gary Jenkins. De workshops waarin je kan schilderen met Gary raken snel uitverkocht. Ook toen hij in Nederland een workshop gaf waren alle 300 tickets om te schilderen met Jenkins zo weg. Schilderen met Gary Jenkins is ook nu nog erg populair.

Bekijk hier alle afleveringen van dit programma!

2 gedachten aan “Schilderen met Gary Jenkins”

  1. Hallo Toos,

   Bedankt voor je reactie. We proberen de nieuwtjes zoveel mogelijk te delen en deze pagina up-to-date te houden.

   Mocht je aanvullingen hebben, dan mag je ze gerust delen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Acrylverfschilder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *