Water schilderen

Water schilderen met acrylverf

Water schilderen met acrylverfHoe schilder je water? Schilderen van water is een kunst die je moet leren beheersen. Voordat je kan gaan beginnen met water schilderen moet je jezelf een aantal vragen stellen. Bijvoorbeeld: “Welke kleuren ga ik gebruiken?”. Dat is bij het schilderen van water afhankelijk van meerdere factoren. Water zelf heeft namelijk geen kleur. Tenzij er een kleurstof aan is toegevoegd. Maar stel dat er geen kleurstof aan is toegevoegd. Hoe schilder je water als het kleurloos is?

Waarop letten bij het water schilderen?

Water heeft als kenmerk te reflecteren. Denk bijvoorbeeld aan de zee. De zee is kleurloos, toch verandert hij voor het oog van kleur. Dit heeft vaak te maken met omgevingsfactoren. Bijvoorbeeld de lucht. Als deze donker is, oogt de zee vaak ook donkerder. Maar ook kleine reflecties van de zon of witte wolken zijn soms zichtbaar. Dit zorgt voor een levendig beeld bij het water schilderen. Houdt bij water schilderen wel rekening met de wind. Het beeld zie je hierdoor vaak bewegen op het water. Dit maakt het schilderen van water een nog grotere uitdaging.

Ook als er bijvoorbeeld boten drijven zie je hiervan de reflectie in het water. Maar denk bijvoorbeeld ook aan overvliegende vogels en wat er aan de kant van het water staat. Met het schilderen van water zijn de mogelijkheden eindeloos. Door alle omgevingsfactoren mee te nemen bij het schilderen van water krijg je een kloppend beeld. Ook zorgt het ervoor dat degene, die naar het schilderij kijkt, steeds nieuwe dingen blijft ontdekken. Nu heb je al een veel duidelijker antwoord op de vraag: “Hoe schilder je water?”.

Hoe schilder ik water met acrylverf?

Waarschijnlijk wil je nu ook weten hoe je water schildert met acrylverf. De kunst van water schilderen met acrylverf is na oefening goed te beheersen. Om water schilderen met acrylverf te leren kan je het beste beginnen met bijvoorbeeld een bloem in een glazen vaas. Uiteraard zit in de vaas water, want anders gaat je bloem snel dood. Wat je hier zal zien is dat het water zichtbaar wordt door de vertekening door de vaas heen.

Bij je kleurkeuze om water te schilderen met acrylverf is het dus belangrijk om rekening te houden met de achtergrond van de vaas. Water is tenslotte transparant. Houd je ook niet in om kleuren te mengen. Met acrylverf is dit goed mogelijk. Ook is het mogelijk om de verf te verdunnen met water. Je hebt hier geen dure oplosmiddelen voor nodig. Nu heb je al een veel duidelijker antwoord op de vraag: “Hoe schilder ik water met acrylverf?”.

Mocht je de smaak van water schilderen met acrylverf te pakken hebben komt dit goed uit. Er zijn namelijk een hoop workshops en filmpjes over te vinden. Veel mensen vragen zich namelijk het volgende af: “Hoe schilder ik eigenlijk water met acrylverf?”. Hieronder vind je een filmpje van water schilderen met acrylverf van Katie Jobling. Zij geeft je hier een beginnerscursus water schilderen met acrylverf. In haar filmpje zie je hoe je een oceaan kunt schilderen. Hierdoor krijg je nog een beter beeld van hoe je water schildert met acrylverf.

4 gedachten aan “Water schilderen”

  1. Het blijft lastig, dat water schilderen… Gelukkig hebben jullie de nodige informatie om een goede basis te leggen. Met name het filmpje heeft mij erg geholpen.

    Mvg,

    Gea

  2. Ik moet een opdracht doen voor school en de opdracht is vrij breed. Ik had geen idee wat ik moest maken maar nu wel. Het thema is onderweg en dat uit het filmpje is gewoon mijn eindbestemming!

    Bedankt

    Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *