Acrylverf voor buiten

Acrylverf voor buitenGebruik maken van acrylverf voor buiten is vaak heel gunstig. Acryllak heeft namelijk een zeer korte tijd nodig om te drogen, heeft een minimale geur in vergelijking met andere lakverf en vergeelt niet. Houd er wel rekening mee dat er speciale kwasten en rollers voor moeten worden aangeschaft. Dit is nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Ook zorgt de korte droogtijd ervoor dat er snel en accuraat gewerkt moet worden. Eenmaal opgedroogd is de lakverf niet meer bewerkbaar.

Wat ook belangrijk is, om in acht te nemen, is de temperatuur waarin geschilderd wordt. Wij raden aan om acrylverf voor buiten in de lente of de zomer aan te brengen. Dan heb je de meeste kans op gunstig weer en het beste resultaat. In de herfst en winter raden we het je af om acrylverf buiten aan te brengen. Ook op zeer zonnige dagen boven de 25 graden werkt de verf niet goed mee. De gewenste temperatuur om te schilderen met acryllak is tussen de 8 en 25 graden.

Welke verfsoort je kiest voor binnen of buiten was vroeger heel eenvoudig. Simpelweg omdat er minder aanbod was. Tegenwoordig is er veel meer aanbod te vinden, en is er veel meer mogelijk. Acrylverf buiten gebruiken klinkt je misschien raar in de oren. Veel mensen weten namelijk niet dat acryllak voor meerdere doeleinden inzetbaar is, en dat je acrylverf buiten ook zeer goed kan gebruiken. Hierbij moet je alleen wel goed opletten hoe je de acryllak aanbrengt.

Hoe gebruik je acrylverf buiten?

Na het lezen van dit artikel kan jij de lakverf ook buiten gebruiken. Om het te vereenvoudigen gaan we het per materiaalsoort bekijken. De meest gebruikte, met acrylverf buiten te beschilderen, materialen in de tuin zijn: hout, metaal en kunststof. Welke soort acrylverf voor buiten je nodig hebt kan je aan de hand van deze opsomming eenvoudig bepalen:

  • Hout: bij het beschilderen van hout zijn er meerdere opties. Als het hout al eerder is bewerkt moet je eerst een acrylgrondverf gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de acryllak goed kan hechten op het materiaal en het een egaal resultaat geeft. Als het hout nog niet eerder bewerkt is kan je gelijk de lakverf aanbrengen. Je kan kiezen voor een lakverf met zijdeglans of hoogglans. Breng een laag aan en laat het hout 48 uur drogen.
  • Metaal: belangrijk is om eerst het metaal goed schoon te maken. Mocht er nog oude verf op het metaal zitten, verwijder je dit eerst met een staalborstel. Maak vervolgens het metaal weer goed schoon, dit is belangrijk voor de hechting. Schuur vervolgens het metaal zo glad mogelijk. Na deze stappen kan je een grondverf aanbrengen. Kies een grondverf op oliebasis die geschikt is voor acrylverf voor buiten. Breng minimaal twee lagen grondverf aan en laat het vervolgens goed drogen. Breng minimaal twee lagen acrylverf aan en laat het metaal weer 48 uur drogen.
  • Kunststof: neem kunststof eerst af met terpentine. Zo verwijder je de vetten die op het materiaal aanwezig zijn. Schuur het materiaal goed met een schuurpapiertje of schuurmachine, voordat je de acryllak gaat aanbrengen. Als je het materiaal niet schuurt zal de lakverf zich moeilijk kunnen hechten. Het materiaal moet dof ogen voordat je de acrylverf voor buiten aanbrengt. Je hoeft maar één laag aan te brengen op kunststof. Laat de verf 24 tot 36 uur goed drogen.

Acrylverf voor buiten

Verschillende soorten acrylverf voor buiten zorgen voor een ruime keuzemogelijkheid. De lakverf is beschikbaar in zijdeglans en hoogglans en in alle denkbare kleuren. Dit maakt dat de verf een geliefde keuze is. Je zou een ode kunnen maken aan Gary Jenkins op je garagedeur. Maar je zou ook wat meer kleur aan je houten tuinstoelen kunnen geven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Acrylverf voor buiten
3.7 (73.33%) 3 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *